Wekenlang genoten we van alle deelnemers en hun kunstige creaties… Vanavond is het zo ver: wie wint Heel Holland Bakt? De kordate Anna, de controversiële Maroeska, of Nicole; de outsider extraordinaire? 

Vanavond komt het turbulente seizoen van Heel Holland Bakt ten einde. Wie gaat er met de titel Beste Thuisbakker van Nederland aan de haal?

Article continues after the ad

 

Anna

 

De fruitige korporaal der Marine Anna bakt erg leuk, maar laat af en toe een steekje vallen. Aanvankelijk leek deze kandidaat er typisch zo eentje die pakweg halverwege af zou vallen, maar dit gebeurde gelukkig niet! Sterker nog: Anna is juist de laatste afleveringen enorm goed op dreef.

Maroeska

De kundige Maroeska begon zeer sterk aan Heel Holland Bakt. Ze werd drie keer op rij Meesterbakker, en ging vervolgens helemaal door de sociale media-mangel…

 

Maroeska had eerder al een kookboek uitgebracht, waardoor het leek alsof de andere bakkers wekelijks vernederd werden door een professional. Dáár maak je jezelf niet populair mee, hoewel de kandidaat hier zelf weinig aan kon doen. Volgens Heel Holland Bakt is banketbakken iets wezenlijks anders dan koken… Hoewel HHB hier waarschijnlijk gelijk in heeft, geeft het toch een ongelukkig beeld.

 

Het recente verhaal dat Maroeska op een gegeven moment zelf niet eens meer keek, omdat ze vond dat ze als een secreet werd neergezet, is natuurlijk erg schrijnend.

Om het even bij de voorbeschouwing te laten: het geklaag over haar deelname aan HHB wijst er zéér sterk op dat Maroeska niet gewonnen heeft… Zeg nooit nooit, maar hier lijkt geen winnaar aan het woord. Als blijkt dat ze tóch zegeviert, dan worden de gesprekken over haar bakboek vrij ongemakkelijk.
 

Nicole

Hoewel Nicole en Anna niet op elkaar lijken, zijn ze als bakkers wél vergelijkbaar. Maroeska werd drie keer Meesterbakker, achter elkaar zelfs, maar sindsdien zit de klad er een beetje in… Nicole en Anna lijken zich juist wel te ontwikkelen. 

 

Ze bakken beiden prima, aanvankelijk solide, maar steeds beter, en werden allebei Meesterbakker (Nicole zelfs twee keer!).

 

And the winner is?

Terwijl favorieten als Maroeska en de onvergetelijke Cas (en de net zo onvergetelijke Wieke!) het lieten afweten, staan Nicole en Anna er nog gewoon en lijken ze in prima vorm.
 

 

We verwachten dat één van deze twee kandidaten de Beste Thuisbakker van 2019 wordt. We vermoeden Nicole, maar het wordt sowieso een spannende finale!