Wekenlang genoten we van alle deelnemers en hun kunstige creaties… Vanavond is het zo ver: wie wint Heel Holland Bakt? De kordate Anna, de controversiële Maroeska, of Nicole; de outsider extraordinaire? 

Vanavond komt het turbulente seizoen van Heel Holland Bakt ten einde. Wie gaat er met de titel Beste Thuisbakker van Nederland aan de haal?

More content below the advertising

 

Anna

 

De fruitige korporaal der Marine Anna bakt erg leuk, maar laat af en toe een steekje vallen. Aanvankelijk leek deze kandidaat er typisch zo eentje die pakweg halverwege af zou vallen, maar dit gebeurde gelukkig niet! Sterker nog: Anna is juist de laatste afleveringen enorm goed op dreef.

Maroeska

De kundige Maroeska begon zeer sterk aan Heel Holland Bakt. Ze werd drie keer op rij Meesterbakker, en ging vervolgens helemaal door de sociale media-mangel…

 

Maroeska had eerder al een kookboek uitgebracht, waardoor het leek alsof de andere bakkers wekelijks vernederd werden door een professional. Dáár maak je jezelf niet populair mee, hoewel de kandidaat hier zelf weinig aan kon doen. Volgens Heel Holland Bakt is banketbakken iets wezenlijks anders dan koken… Hoewel HHB hier waarschijnlijk gelijk in heeft, geeft het toch een ongelukkig beeld.

 

Het recente verhaal dat Maroeska op een gegeven moment zelf niet eens meer keek, omdat ze vond dat ze als een secreet werd neergezet, is natuurlijk erg schrijnend.

Om het even bij de voorbeschouwing te laten: het geklaag over haar deelname aan HHB wijst er zéér sterk op dat Maroeska niet gewonnen heeft… Zeg nooit nooit, maar hier lijkt geen winnaar aan het woord. Als blijkt dat ze tóch zegeviert, dan worden de gesprekken over haar bakboek vrij ongemakkelijk.
 

Nicole

Hoewel Nicole en Anna niet op elkaar lijken, zijn ze als bakkers wél vergelijkbaar. Maroeska werd drie keer Meesterbakker, achter elkaar zelfs, maar sindsdien zit de klad er een beetje in… Nicole en Anna lijken zich juist wel te ontwikkelen. 

 

Ze bakken beiden prima, aanvankelijk solide, maar steeds beter, en werden allebei Meesterbakker (Nicole zelfs twee keer!).

 

And the winner is?

Terwijl favorieten als Maroeska en de onvergetelijke Cas (en de net zo onvergetelijke Wieke!) het lieten afweten, staan Nicole en Anna er nog gewoon en lijken ze in prima vorm.
 

 

We verwachten dat één van deze twee kandidaten de Beste Thuisbakker van 2019 wordt. We vermoeden Nicole, maar het wordt sowieso een spannende finale!

More content below the advertising

We genieten al jaren van fantastische optredens uit The Voice of Holland en natuurlijk ook van de ‘momentjes’ (zoals deze onvergetelijke nippleslip) en Anouks snoeiharde opmerkingen. We zitten momenteel middenin de liveshows, maar: wat zijn nu de beste liveoptredens van de afgelopen jaren?

10. Jennie Lena – I’ll Be There

Haar auditie – waarin ze Who’s Loving You zong – ging kneiterviral en Jennie Lena stelde ook in The Liveshows niet teleur. Absoluut niet zelfs! Ze knalde er in de eerste liveshow keihard in met haar intens vrolijke versie van Mariah Careys I’ll Be There.
 

 

More content below the advertising

9. Ben Saunders – If You Don’t Know Me By Now

Natúúrlijk mag Ben Saunders niet ontbreken in een Voice-lijstje en daarom pakken we zijn live-vertolking van If You Don’t Know Me By Now er graag bij. We zijn zijn superauditie in het eerste Voice-seizoen nog lang niet vergeten. Ben ging viral in een tijd dat het woord nog niet eens bestond!
 

 

8. Pleun Bierbooms en Waylon – From This Moment

Net als bij Ben Saunders hoor je ook van deze winnaar niets meer… Pleun won het 2017-seizoen en zette in de finale een paar puike performances neer. Samen met coach Waylon deed ze ook nog even een prachtige ballade. From This Moment van Shania Twain. Aww…
 

 

7. Dwight Dissels – I Won’t Give Up

De man met de hemelse stem en de loepzuiver uithalen. Hij waagde zich in de tweede liveshow van zijn seizoen aan de hitballade van Jason Mraz. Vooral ook zo goed door de discussie die hierna losbarstte. Waylon vond het maar niets en coach Ali gaf een 10!
 

 

6. O’G3NE – Change Will Come

Lisa, Amy en Shelley kennen we nu vooral van het Eurovisiesongfestival 2017, waarin de meidengroep het… ja, redelijk deed met een elfde plek. Hiervoor braken ze snel door na hun deelname aan The Voice. Deze versie van Change Will Come kwam nog vóórdat ze uiteindelijk wonnen in de finale.
 

 

5. Marco Borsato met Maan – Voorbij

Maan bewijst (net als O’G3NE overigens) dat je na The Voice niet per se in een zwart gat van vergetelheid hoeft te vallen. Kiezen uit één van haar liveperformances is best moeilijk, maar dan gaan we toch voor haar duet met coach Marco uit de finale. Lekker janken!
 

 

4. Romy Monteiro – I Will Always Love You

Op 1:16 bewijst de toen nog niet zo bekende Romy Monteiro met een power-uithaal van jewelste waarom ze nu zo’n grote musicalster is. Fan-tas-tisch!
 


 

3. Shirma Rouse – End Of The Road

Bewees vóór haar deelname aan The Voice in 2013 natuurlijk al dat ze de pannen van het dak kon zingen. Zo was ze jarenlang achtergrondzangers voor Anouk. Met dit spetterende optreden in de liveshow bewees ze voor eens en voor altijd dat ze prima op eigen benen kan staan. Genieten!
 

 

2. Jim van der Zee – Vincent

Al vanaf de eerste liveshow wist alles en iedereen het eigenlijk al zeker: die Jim, die gaat gewoon winnen. Zijn sublieme vertolking van Don McLeans Vincent katapulteerde hem meteen tot topfavoriet van het seizoen. Vier tienen!
 

 

1. Kimberly – Earth Song

Om één of andere onbegrijpelijke reden belandde Kimberly niet in de finale vorig seizoen. Hoe het ook komt (volgens Anouk omdat Nederlanders een idioot volk zijn), haar versie van Earth Song blies iedereen omver. Om bij Anouk te blijven: “Het is bizar goed!”
 

 

Showbizzkoning Albert Verlinde gaat stug door met roddelprogramma 6 Inside, ondanks intens slechte kijkcijfers. “We zijn ontzettend fijn bezig!”

More content below the advertising

Zo vertelde Verlinde gisteren bij de perspresentatie van zijn nieuwe musical Anastasia. Uiteraard weet hij ook dat het écht beter moet: “Kijk, natuurlijk wil ik dat er meer mensen kijken dan nu doen.” Het kijkersaantal zit in een vrije val: het begon met ruim 300.000 kijkers, maar zakte al snel naar iets meer dan 217.000 kijkers.
 

 

Nieuw laagterecord

En die 217.000 was nog érg veel vergeleken met de cijfers van vorige maand. Toch kan het nóg erger want ook gisteren keek er weer bijna niemand naar de SBS6-show. Er zaten slechts 108.000 mensen voor de buis, zo bewijzen cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Een nieuw dieptepunt.

Eerder gingen de heren van VI al helemaal los op de eigen collega's van 6 Inside.
 

 

Komt goed!

Verlinde is er tóch van overtuigd dat het nog wel goedkomt met 6 Inside. Hij en zijn crew gaan hoe dan ook door. “Wat ik belangrijk vind, is dat iedereen ervoor gaat en er ook in gelooft.” Ook geeft hij toe dat het tijdstip (18:00) gewoon moeilijk is en dat mensen gewend zijn dan eerder naar RTL of NPO 1 te kijken.

De Mol houdt vol

6 Inside komt uit de doorgaans geniale koker van John de Mol. Verlinde benadrukt dat ook de grote baas nog altijd in het programma gelooft. “Dus wij bouwen vrolijk door. Wij geven absoluut de moed niet op.”