Vanavond: een nieuwe aflevering van The Walking Dead op FOX!

Het elfde (laatste!) seizoen van The Walking Dead liep vertraging op: het verhaal draait om een paar grote battles die onmogelijk te filmen zijn met coronamaatregelen. De makers van de horrorserie laten je gelukkig niet met lege handen zitten. Ze bedachten zes nieuwe ‘kleine’ afleveringen waarin we een stel geliefde personages een stuk beter leren kennen.

We weten dat bijvoorbeeld de schurk Negan (Jeffrey Dean Morgan) zijn eigen showcase-episode krijgt, waarin we zijn leven vóór de zombie-apocalyps zien. De aflevering van vanavond richt zich echter op publiekslieveling Maggie (Lauren Cohan).

Lauren Cohan vertrok uit The Walking Dead vanwege de hoofdrol in de actieserie Whiskey Cavalier. Deze (vermakelijke) serie kreeg helaas maar één seizoen, waarna Cohan openstond voor een terugkeer.

Article continues after the ad

Maggie is terug in The Walking Dead

In de serie vertrok ze om ergens anders een nederzetting te bouwen, maar na de oorlog met The Whisperers kreeg ze een briefje van Carol: “Je moet terugkomen!” In de finale van seizoen 10 kwam Maggie nét op tijd terug bij haar oude vrienden, maar wat nu?

Een belangrijke reden dat Maggie vertrok zat hem in het feit dat Negan haar man Glenn doodknuppelde, en Rick (Andrew Lincoln) de gevangene wilde laten leven. Volgens showrunner Angela Kang is de haat van Maggie één van de belangrijkste elementen van de komende afleveringen.