Forest Whitaker en Eric Bana in The Forgiven

Sommige films zijn steengoed, maar krijgen geen grote release en vallen een beetje tussen wal en schip. The Forgiven is zo een film en dit psychologische kat-en-muisspel zie je vanavond op Film1 Premiere. 

Op zoek naar antwoorden

Na het einde van de Apartheid kreeg aartsbisschop Desmond Tutu de leiding over de Zuid-Afrikaanse Waarheids- en Verzoeningscommissie. Tijdens zijn werk komt hij in contact met de racistische moordenaar Piet Blomfeld en hij bezoekt de psychopaat in de gevangenis om antwoorden te krijgen over een onopgeloste moord. Blomfeld ziet dit vooral als een kans om zijn haatdragende ideeën te delen met de rest van de wereld.

Een intense geschiedenisles

The Forgiven is gebaseerd op het toneelstuk The Archbishop and the Antichrist en dat geeft hoofdrolspelers Forest Whitaker en Eric Bana de kans om te schitteren met intense dialogen en psychologische spelletjes. De regisseur wil wel veel uitleggen, waardoor de film een sloom tempo krijgt, maar voor wie weinig weet over het verleden van Zuid-Afrika is dit juist een goede geschiedenisles. 

Article continues after the ad

The Forgiven zie je vanavond om 20:30 uur op Film1 Premiere.