Rocky

De absolute monsterhit met Sylvester Stallone (in zijn beste rol OOIT): Rocky verschijnt vanavond op tv! Als je de klassieker nog niet hebt gezien, is dit je kans om dat goed te maken! En ook al heb je hem al 40 keer gezien, Rocky kan je natuurlijk nooit te vaak gezien hebben. 

The American Dream

Sylvester Stallone (die onlangs nog bekendmaakte dat er een deel twee van Demolition Man komt!) speelt de vastberaden tweederangs bokser uit Philadelphia, Rocky Balboa. Zijn leven loopt tot nu toe nog niet helemaal lekker en hij wordt gezien als een mislukking: Rocky woont in een afgedankt appartement en als bijbaantje is hij een inner van schulden. Dan krijgt Rocky de kans van zijn leven als hij mag boksen tegen de wereldkampioen, Apollo Creed. Dit is zijn kans om te bewijzen dat hij niet een of andere schooier van de straat is! Het simpele verhaal over de vleesgeworden 'American Dream' sloeg zowel bij de critici als bij het grote publiek aan. 

 

De onverwachte monsterhit

Stallone heeft het script van deze hit helemaal zelf geschreven. Hij ging van deur tot deur bij productiebedrijven met zijn verhaal en kreeg de ene afwijzing na de andere. Die ongelukkige zielen kunnen nu wel door de grond zakken, want wat een succes hebben ze misgelopen! De film won niet alleen 3 Oscars, een Golden Globe en nog veel meer welverdiende prijzen, de Stallone creatie kreeg een hoop vervolgdelen. Maar dit eerste deel blijft altijd de beste! 

Article continues after the ad