Typhoon

Ga er maar eens goed voor zitten! Zomergasten keert vanavond terug op tv en de eerste die zijn ideale tv-avond gaat laten zien, is niemand minder dan rapper Typhoon.

Article continues after the ad

Janine Abbring keert weer terug om het marathon-interview op NPO 2 te voeren en ze trapt deze 2020-reeks dus af met Glenn de Randamie, zoals Typhoon echt heet.

Wat kunnen we verwachten?

"Wat geweldig dat ik in een mooie en lange traditie van Zomergasten nu een avond televisie mag vullen met mijn inspiratie, hartenzaken en liefde", zei Glenn in een verklaring van de VPRO. Hij wil kijkers meenemen in de wereld van de emancipatie van de man, liefde en het racismedebat. "Ik hoop op een avond als een reis. En zoals James Baldwin, die zeker gaat langskomen, zegt: van een reis weet je nooit precies waar die gaat uitkomen. Ik hoop op een avond die raakt, inspireert en ook activeert."


Zomergasten

Na Typhoon mag Janine nog vijf opeenvolgende zondagen aan de bak. Dan zijn advocate Inez Weski, actrice Nazmiye Oral, viroloog Jaap Goudsmit, minister Carola Schouten en tot slot schrijver Ilja Leonard Pfeijffer te gast.

Zomergasten is de komende weken elke zondagavond om 20:15 uur te zien op NPO 2.