Peter R. de Vries

Het overlijden van Peter R. de Vries heeft ook vanavond nog grote invloed op de programmering op tv. Programmamaker Han Peekel sprak Peter eind juni voor opnames van een vierluik over 70 jaar televisie - het was het laatste tv-interview met de misdaadverslaggever, zo blijkt nu. Het gedeelte met Peter is vanavond al te zien.

Article continues after the ad

De verantwoordelijke omroep, Omroep MAX, maakte bekend dat ze het gedeelte met Peter naar voren halen, wat natuurlijk logisch is. "In de TV Monument Special: Peter R. de Vries spreekt Han Peekel met Peter R. de Vries. Het is, achteraf gezien, het laatste interview dat Peter zal geven", aldus de omroep. 

Laatste interview Peter R. de Vries

"De aanleiding van het interview is het nog niet uitgezonden vierluik 70 jaar televisie: Je Beste Vriend, waarin Han Peekel met prominente Nederlanders het medium televisie bespreekt", zo maakte MAX bekend. En ja: Peter was natuurlijk de perfecte kandidaat. Hij drukte haast dagelijks zijn stempel op de Nederlandse tv en zette het fenomeen misdaadverslaggever enorm op de kaart met zijn ionische SBS6-programma vol ontmaskeringen, onthullingen en zo veel meer. 

Lees ook
Peter R. de Vries (64): misdaadjournalist, activist en unieke tv-persoonlijkheid

Wat vertelt Peter allemaal?

Peter R. de Vries vertelt in dit laatste interview op beeld onder andere dat televisie voor hem heel belangrijk was en dat dit een podium gaf aan de zaken waarin hij zich vastbeet. "Ook vertelt hij over de rol die deze onopgeloste zaken in zijn leven speelden, en de emoties die dat bij hem teweeg brachten." Een eerste fragment is hieronder te zien.


Ode aan Peter R. de Vries

Gisteren stond zowat elke zender ook volop in het teken van het eren van Peter. Zo maakte zijn zo geliefde RTL Boulevard een zeer emotionele uitzending, benadrukten de mannen van De Oranjezomer hoe uniek Peter was en had Humberto twee zeer speciale gasten: Wilco Viets en Herman du Bois, die mede door Peter werden vrijgesproken van de Puttense Moordzaak.

TV Monument Special: Peter R. Vries is vanavond om 20:30 uur te zien op NPO 1.