Pridetest, BNNVARA

Heb je Videoland en Netflix al uitgespeeld? Zet dan vanavond eens je lineaire tv aan. Ellie Lust, Drag Race Holland-winnares Envy Peru en Emma Wortelboer (ter vervanging van Jurre Geluk) presenteren namelijk de Pride-test op NPO3.

Article continues after the ad

Deze eerste week van augustus staat in het teken van 25 jaar van de Amsterdamse Pride, en dat bijzondere moment laat NPO3 natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. 

Kennis testen

Van queers tot queens en van revolutie tot regenboog; onder leiding van Ellie Lust, Emma Wortelboer en Envy Peru krijgen het panel van zeven bekende Nederlanders en een publiek in de studio het nog zwaar te verduren. Wat weten zij namelijk van de geschiedenis van de Pride, ballroomdansen, drag queens, protesten en de hoogtepunten van 25 jaar Pride in Nederland? Het is de grote vraag welke ster zich aan het einde van de avond mag kronen tot de echte Pride-expert.


Deelnemersveld

Nu is natuurlijk de vraag: wie testen ze dan? De BN'ers die zich lenen voor deze quiz zijn o.a. Barrie Stevens, Anna Nooshin, Loiza Lamers, Robbert Rodenburg, Romana Vrede, Patricia Paay en Thorn de Vries. Maar daar blijft het niet bij. Kijkers die denken alle kennis in huis te hebben, kunnen namelijk ook live meespelen via de NPO3-app. De thuiswinnaar maakt kans op een Pride-pakket, inclusief een Regenboogrondleiding door ARTIS! Dat mag je dus zeker niet missen. 

De Pride Test is op 2 augustus om 20:15 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3. 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.