De Deense thriller Den Skyldige

Den Skyldige speelt zich af op één locatie en de hoofdpersoon is bijna de hele film aan het bellen. En toch is deze Deense thriller een van de spannendste films ooit gemaakt. Je zien vanavond op Film1 waarom.

Een schokkend telefoontje

Politieman Asger Holm werkt tijdelijk bij de alarmcentrale en kan niet wachten tot hij weer het veld in mag. Op de laatste dag van zijn bureaudienst krijgt hij een schokkend telefoontje. Een vrouw is ontvoerd en ze loopt groot gevaar. Asger kan zijn post niet verlaten en doet er alles aan om haar van een afstand te redden. 

Pure spanning

In deze thriller zit geen enkele explosie, geen spannende auto-achtervolging of creepy seriemoordenaar. Toch is dit een van de spannendste films die je ooit zult zien. Omdat het hele verhaal zich afspeelt op één locatie voel je de onmacht van politieman Asger. Hij wil het liefst de straat op om haar leven te redden, maar hij zit binnen en verliest steeds meer controle over de situatie. Door het intelligente script vol schokkende plotwendingen wordt dit nooit saai.

Article continues after the ad

Den Skyldige is vanavond te zien om 20:30 uur op Film1 Premiere.