Misbehaviour

Ooit waren Miss World-verkiezingen een wereldwijd fenomeen. Hele gezinnen zaten voor de buis gekluisterd om te ontdekken wie er tot winnares werd gekroond. De verkiezing van 1970 kreeg extra veel aandacht en de film Misbehaviour laat zien waarom. 

100 miljoen kijkers

In 1970 vindt de Miss World-verkiezing plaats in Londen, met de Amerikaanse komediek Bob Hope als presentator. De show is in die tijd met meer dan 100 miljoen kijkers het best bekeken tv-programma ter wereld. De dan net opgerichte Women’s Liberation Movement, die de verkiezing ziet als een vernedering van vrouwen, besluit de live-uitzending van de show te verstoren. 

Belangrijk verhaal

In Misbehaviour wordt het historische moment bekeken uit verschillende gezichtspunten die samen een mooi tijdsbeeld geven en laten zien dat er meerdere belangen speelden. Zo was het voor dames met een donkere huidskleur juist empowering om mee te doen. Hoewel ieder een kleine rol heeft, zijn alle personages behept met stevig acteertalent. Dit is immers een belangrijk verhaal dat het verdient verteld te worden. 

Article continues after the ad

Misbehaviour is vanavond te zien om 20:30 uur op Film1 Premiere.