Filmposter Parasite

In 2019 veroverde de Zuid-Koreaanse film Parasite uit het niets de filmwereld. De tragikomische dramafilm met een duister randje was niet alleen een hit in filmhuizen, maar bleek ook bij het grote publiek de juiste snaar te raken. Vanavond is Parasite voor het eerst op de Nederlandse televisie te zien op Film1. 

Steenrijk, straatarm

De familie Kim leidt een armoedig bestaan in een achterbuurt. Ze doen allerlei legale en illegale klusjes om geld te verdienen. Wanneer de zoon van het gezin met een vervalst diploma aan de slag gaat als privéleraar voor een rijk gezin, bedenkt hij een manier om zijn hele familie aan werk te helpen. Ze gaan echter steeds verder en verder om dit nieuwe leven vast te houden. 

Volle prijzenkast

Parasite was de eerste niet-Engelstalige film die de Oscar won voor Best Picture. Dat is echter maar 1 van de vele prijzen die regisseur en schrijver Bong Joon Ho in zijn prijzenkast kon zetten. Hij combineert moeiteloos spanning, humor, drama en absurdisme, waardoor je als kijker van begin tot eind op het puntje van je stoel zit en meerdere keren verrast wordt. 

Article continues after the ad

Parasite is vanavond te zien om 20:30 uur op Film1 Premiere.