The Big Short

Voor zijn film over de kredietcrisis van 2007 trok regisseur Adam McKay (Anchorman) een blik aan topacteurs open om dit ingewikkelde onderwerp op een heldere manier uit te leggen, zodat iedereen snapt hoe de grote banken hun klanten hebben opgelicht. 

De economie staat op instorten

In 2005 ontdekt investeerder Michael J. Burry dat de Amerikaanse economie op het punt staat om in te storten. Banken en tal van speculanten hebben zich verrijkt met waardeloze rommelhypotheken en vage financiële constructies. Burry bedenkt een plan om de banken aan te pakken en van de toekomstige problemen te profiteren.

Geen saai economielesje

The Big Short heeft een indrukwekkende verzameling van topacteurs, maar als je weet dat hij over de financiële crisis in de VS gaat, blijken al die sterren opeens geen overbodige luxe. Je moet toch wat om de kijkers bij de les te houden als je zo’n gortdroog en onbegrijpelijk onderwerp tackelt. Wie het aandurft, zal er geen spijt van krijgen: de louche praktijken van de bankiers zijn nog nooit zo helder, vlot en luchtig ontleed als in deze film.

Article continues after the ad

The Big Short is vanavond te zien om 20:30 uur op Film1 Premiere.