Christian Bale, Exodus: Gods and Kings

Op indrukwekkende wijze wordt het verhaal van Mozes en de uittocht van de Israëlieten verteld door wereldregisseur Ridley Scott. Exodus: Gods and Kings komt vanavond naar je woonkamer!

Film van Bijbelse proporties

Ridley Scotts film is in elk opzicht van Bijbelse proporties. Mozes (Christian Bale) werd als kind te vondeling gelegd en geadopteerd door de zus van de Egyptische Farao. Hij wordt opgevoed als prins maar als Ramses (de toekomstige farao) lucht krijgt van zijn Joodse identiteit, moet Mozes vluchten. In opdracht van God komt hij later in opstand tegen Ramses (Joel Edgerton) en laat de legendarische Bijbelse plagen op Egypte los. Zijn enige eis: laat het Israëlische volk gaan!

 

Sterrenregisseur en sterrencast

Regisseur Ridley Scott staat bekend om zijn wat euh... heftige films. Van Gladiator tot Thelma & Louise, Scott heeft zeker naam gemaakt met zijn filmprojecten. De ene na de andere Oscar glipt hem uit de handen en ook de cast is niet onbekend met deze gouden mannetjes. Hoofdrolspeler Christian Bale ging er met de prijs vandoor voor zijn rol in The Fighter. Wat een team!  

Article continues after the ad

Exodus: Gods and Kings is vanavond om 20:30 uur te zien op Net5!