Manhunt

De spannende politieserie Manhunt begint vanavond op NPO 2. Rechercheur Colin Sutton staat voor een moeilijke taak, als hij een ingewikkelde moordzaak moet zien op te lossen. 

Colins klopjacht

Op 19 augustus 2004 wordt op een graswijk in de Londense wijk Twickenham Green, de Franse studente Amélie Delagrange zwaargewond gevonden. Even later sterft ze aan haar verwondingen en start de politie de zoektocht naar haar moordenaar. Onder leiding van rechercheur Colin Sutton gaat het team met man en macht op onderzoek uit. Ze staan voor een bijna onmogelijke taak, want van de dader en het motief ontbreekt elk spoor. Door een gestolen telefoon komt het onderzoek in een stroomversnelling terecht. 

 

Waargebeurd

De serie lijkt op een echte detective, maar het is gebaseerd op het waargebeurde verhaal achter het moordonderzoek van Amélie Delagrange. Het lange onderzoek leidde uiteindelijk tot de arrestatie van de moordenaar, die ook nog betrokken bleek te zijn bij andere high-profile moorden! De zaak en de serie maakten veel indruk op de kijkers in Engeland want maar liefst 9 miljoen kijkers zaten op het puntje van hun stoel! Het onderzoek had ook zoveel impact op de hoofdinspecteur dat Colin er een boek over schreef.

Article continues after the ad

Wij hebben meer kijktips voor je die je echt moet zien! De spannende moordzaak tegen Frie Palmers in De Twaalf op Netflix is ook zeker een aanrader voor de politieserie-fans. En hier vind je de beste politieseries uit ons eigen kikkerlandje! 

Manhunt is vanaf vandaag wekelijks te zien om 22:30 uur op NPO 2.