Marc de Hond

Marc de Hond kreeg in 2018 de diagnose blaaskanker en is daar op 3 juni aan overleden. Tot zijn dood bleef de zoon van Maurice de Hond strijdlustig en hij zag de ziekte als een nieuw obstakel om te overwinnen. Presentatrice Nada van Nie vond dit erg inspirerend en volgde de theatermaker anderhalf jaar lang voor de documentaire Tot de dood ons scheidt. Dit aangrijpende portret is vanavond te zien op Net5 en via kijk.nl

Inspirerend

In de documentaire laat Nada van Nie de strijd zien die Marc de Hond heeft gevoerd. “Ik heb Marc leren kennen als een heel moedig en krachtig persoon, iemand die zijn ziekte onder ogen durfde te komen en met elke vezel in zijn lijf van plan was om beter te worden. Marc wilde openheid geven over hetgeen hij meemaakte en vond dat mensen die ziek zijn zich niet hoeven te schamen of zich moeten verstoppen", vertelt ze in een persbericht. 

Liefdevol beeld

Tot de dood ons scheidt gaat niet alleen over de strijd tegen kanker. Van Nie toont ook de liefde die Marc had voor zijn gezin en hoe hij positief wist te blijven. “Met deze documentaire wil ik niet alleen hem en zijn gezin eren, maar vooral ook een liefdevol beeld schetsen van hoe een man die tot twee keer toe wordt getroffen door het noodlot toch niet bij de pakken neer gaat zitten. Over hoe hij iets negatiefs tot iets positiefs probeert om te buigen en hoe je jezelf en je naasten kunt voorbereiden op een naderend afscheid."

Article continues after the ad

Tot de dood ons scheidt is vanavond om 20:30 uur te zien op Net5 en via kijk.nl