Fotograaf
KRONCRV/Mark de Blok
Raymond Thiry als Luther in Doodstil

De stoïcijnse killer Luther was één van de populairste figuren uit de legendarische misdaadserie Penoza. Vanavond begint de Penoza-spin-off Doodstil, waarin we véél meer ontdekken over de koelbloedige misdadiger.

In Doodstil Luther ontmoet (Raymond Thiry) zijn nichtje Puk (Sallie Harmsen), die onderzoek doet naar de moordenaar van haar vader (Luthers broer). Luther dacht net dat zijn carrière als huurmoordenaar erop zat, maar langzamerhand raakt hij tóch weer in keiharde misdadige praktijken verzeild.

De Luther in het heden wordt afgewisseld met zijn jonge, naïeve zelf (Martijn Lakemeier). Als vrolijke twintiger begint hij een hasjhandeltje, maar het wordt al snel duidelijk dat het een keiharde business is… We zien de jonge Luther langzaam veranderen in de geharde crimineel die we kennen uit Penoza.

Article continues after the ad

Luther: Doodstil

In Veronica Magazine vertelde Raymond Thiry dat hij lang twijfelde aan de miniserie over de populaire gangster. “Luther is fascinerend voor het publiek omdat hij zo kil is… Ik vreesde er een beetje voor dat wanneer ik meer zou moeten praten de magie zou verdwijnen.”

Hoe de toekomst en het verleden van Penoza’s favoriete zware jongen lopen zie je vanavond om 20:25 uur op NPO3. De vierdelige serie staat lijnrecht tegenover Heel Holland Bakt, dat vanavond alweer aan de achtste reeks begint.