popcorn

Haagse bronnen laten de NOS weten dat vanaf 1 juli de maximumgrootte voor groepen verdwijnt. Dat heeft natuurlijk ook invloed op het maximumaantal bezoekers dat bioscopen toe mogen laten!

Maximumaantal voor groepen verdwijnt?

Het kabinet organiseert morgenavond een persconferentie over (verdere versoepeling van) de huidige coronamaatregelen. Haagse bronnen menen echter al te weten wat premier Mark Rutte ons te vertellen heeft: vanaf 1 juli gaat het maximumaantal voor groepen verdwijnen. Dat betekent echter niet dat we weer onbeperkt mogen samen komen.

Deze beperkingen blijven van kracht

Zoals jullie weten, worden er op dit moment – tot onze grote vreugde – maximaal dertig personen in een bioscoopzaal toegelaten. Voor zover op dit moment bekend, wordt dat aantal per 1 juli verhoogd naar 100 personen. Als de Haagse bronnen het bij het juiste eind hebben, gaat de komende versoepeling echter nog veel verder! Volgens hen wordt de maximum groepsgrootte voor zowel binnen als buiten namelijk geheel geschrapt. Wel moeten mensen natuurlijk nog steeds 1,5 meter afstand houden, blijft een reservering noodzakelijk én zijn er gezondheidschecks nodig.

Article continues after the ad

Gezondheidscheck wordt extra belangrijk

Vooral die gezondheidscheck lijkt enorm belangrijk te worden. Als het niet mogelijk is om een gezondheidscheck te doen, geldt voor bijeenkomsten binnen namelijk wel dat maximum van 100 bezoekers. Voor bijeenkomsten buiten wordt in dat geval een maximumaantal van 150 gehanteerd.

We houden je op de hoogte! Voor nu verwijzen we je echter graag naar dit bericht over Pathé, waarin je meer leest over het boeken van een zaal. Op die manier kun je gezellig met je vrienden en familie een film checken!