Jamie Dornan trekt momenteel volle - soppende - zalen met het allerlaatste deel van de Fifty Shades-trilogie, Fifty Shades Freed. De populaire films zetten Jamie in één klap op de kaart bij het grote publiek, maar zal de van oorspring Ierse acteur ooit nog van zijn Mr. Grey-imago af kunnen komen? Dornan waagt een poging en gooit het in een nieuw filmproject over een totaal andere boeg.

More content below the advertising

In goede handen

Hij heeft namelijk een hoofdrol bemachtigd in de nieuwe film Borderland, een keiharde actie-thriller. Zijn tegenspeler is Sam Clafin, die ook al in de nodige romantische films heeft gespeeld (Love Rosie, Me Before You), maar die al wel wat actie-ervaring opdeed in onder meer de The Hunger Games-filmreeks. De mannen zijn in ieder geval in goede handen: de film wordt geregisseerd door Brian Kirk, die onder meer enkele afleveringen van Game of Thrones en Luther regisseerde.

Wraak

In Borderland, dat zich voornamelijk afspeelt in het Londen van de jaren ’70, speelt Dornan een lid van de IRA (het Ierse leger) wiens vrouw per ongeluk wordt doodgeschoten in Ierland. Na het drama besluit hij om de leiding op zich te nemen van een Active Service Unit van de IRA in Londen, waarmee hij zo veel mogelijk chaos en vernietiging probeert te veroorzaken. Tegelijkertijd jaagt hij op de moordenaar van zijn vrouw; een SAS-kapitein (Claflin) die op zijn beurt de IRA-specialist weer op de hielen zit. 

Aan de slag, mannen!

Het script is geschreven door Ronan Bennett, de man achter de succesvolle gangsterfilm Public Enemies, met Johnny Depp. De opnames van Borderland gaan komende zomer van start in Dublin en Londen. Wanneer de film op het witte doek verschijnt, is nog niet bekend. We wachten met spanning af…

Bekijk de trailer van Fifty Shades Freed in bovenstaande video.

More content below the advertising

Geinig: Het Amerikaanse Page Six kwam gisteren met een item over hoe klasgenoten van Dwayne Johnson vroeger dachten dat hij een undercover agent was. Omdat zijn pa een professioneel show-worstelaar was reisde The Rock heel wat af met zijn familie, waardoor hij steeds weer naar een nieuwe middelbare school moest. En omdat hij op vijftienjarige leeftijd er al als een volwassen reus uitzag, dachten zijn klasgenoten vaak dat hij een soort 21 Jump Street-agent was die hen in de gaten kwam houden. Dat die serie nou net uitkwam in 1987, datzelfde jaar waarin hij verhuisde, hielp ook niet echt.

More content below the advertising

 

“De meiden bleven allemaal bij me vandaan”.

The Rock retweette het item niet alleen, ook bevestigde hij dat het waar was: “Toen ik van Hawaii naar Nashville verhuisde was ik al 1 meter 93 lang, woog ik al 102 kilo en had ik al een porno-snor - ze dachten allemaal dat ik een undercover agent was. De meiden bleven allemaal bij me vandaan”.

 

The Rock is in april trouwens te zien in de film Fighting With My Family, een biopic over de vrouwelijke show-worstelaar Paige. Hierin laat de Grote Vriendelijke Reus zich zowaar van een minder vriendelijke kant zien. En natuurlijk zien we Dwayne “The Rock” Johnson deze zomer samen met Jason “The Stath” Statham in de Fast & Furious spin-off Hobbs & Shaw, die 1 augustus de bioscopen binnenknalt. Dat is op moment van schrijven nog maar 157 nachtjes slapen!

 

 

Bill Hader keert vanaf april terug als Barry, de introverte huurmoordenaar die tijdens een cursus amateurtoneel langzaam tot inkeer komt. We roepen hier al een klein jaar dat deze HBO-serie één van de fijnste verrassingen was van 2018. Sterker nog, we vonden het één van de drie beste series van het jaar, beter nog dan populaire titels als The Handmaid’s Tale, DareDevil, You of The Haunting of Hill House. We zijn nu dus al razend benieuwd naar het tweede seizoen.

More content below the advertising

 

Volop Awards-nominaties

Ook bij de grote Awards-shows hebben ze deze zwartgallige comedy-serie inmiddels ontdekt: de show sleepte 13 Emmy nominaties in de wacht, waarvan het er drie won. Zowel Bill Hader als Henry “The Fonz” Winkler, die Barry’s theaterdocent Gene Cousineau speelt, wonnen een Emmy Award. De beide acteurs waren ook genomineerd voor zowel de Golden Globes als de Screen Actors Guild Awards.

 

Dubbelleven

In de trailer zien we hoe Barry nog steeds een knipperlichtrelatie heeft met Sally, en hoe hij na de gebeurtenissen uit het eerste seizoen steeds meer moeite heeft om zijn dubbelleven verborgen te houden. Ook de excentrieke albino-gangster NoHo Hank is weer van de partij.

Barry is zeker een aanrader voor wie genoten heeft van Breaking Bad of van de eerste seizoenen van Dexter. Daarnaast bestaat het eerste seizoen uit slechts acht afleveringen van elk een half uur, dus het valt heerlijk weg te bingen. Het tweede seizoen begint bij HBO in Amerika op 31 maart, wat normaal gesproken betekent dat we de afleveringen de volgende dag kunnen zien op Ziggo. Vanaf maandag 1 april dus!