Bij Superguide baggeren we maar al te graag de Netflix-catalogus uit. Weinig tijd om de streamingservice door te bladeren vanavond, maar toch zin in een scifi-knaller? Deze 7 zijn ten alle tijden een safe choice.

Article continues after the ad

Terminator 2: Judgement Day

Regisseur James Cameron legt de spreekwoordelijke lat iedere keer hoger. Met The Terminator zette hij een actieknaller neer en met T2: Judgement Day overtrof ‘ie zichzelf. Wat er anders was? Arnold Schwarzeneggers Terminator trad dit keer op als beschermengel in plaats van moordmachine. Mega vooruitstrevend voor zijn tijd en (voor een film over cyborgs) bijzonder menselijk. 

Total Recall

Nu we toch vuistdiep in de Arnie-films zitten: Total Recall van Neerlands grootste cultheld Paul Verhoeven is ook in volle glorie te bewonderen op Da Flix. De film, over een bouwvakker aan wiens geheugen is gesleuteld, is gewelddadig, bloederig en (zoals menig Verhoeven-film) bij tijd en wijle lekker cartoonesk. 

Looper

Voordat Rian Johnson (The Last Jedi) 24/7 werd afgemaakt door schuimbekkende Star Wars-fans, regisseerde hij films. Eén van die films was Looper; een meesterlijke misdaad-slash-tijdreis thriller over huurmoordenaar Joe. Bijzonder slim geschreven én nog beter geregisseerd. Looper is een aanrader voor iedereen die zich twee uur wil vergapen aan nagelbijtende sci-fi.

Wall-E

Still a better love story than Twilight. Zelfs het hart van de meest zwartgallige klootzak gaat sneller kloppen wanneer de schattige robotjes Wall-E en Eve voor elkaar vallen. Tel daar een paar geslaagde grappen, een leuk verhaal en één extreem zielige scene bij op en je hebt een Pixar-knaller waar je u tegen zegt. 

Minority Report

Steven Spielberg staat meestal garant voor kwaliteit. Minority Report, over detective John Anderton die met behulp van een stel helderzienden moorden voorspelt, is geen uitzondering. Een strak geregisseerde sci-fi thriller die tegelijkertijd fungeert als een heerlijke hersenkraker. Absoluut het kijken waard.

Arrival

Niet vies van een beetje slimme science fiction? Arrival is een hele goede instapper. Amy Adams speelt een wandelende talenknobbel, die de rijmelarij van een stelletje aliens tracht te ontcijferen. De film is aan de trage kant, maar de pay-off maakt alles dubbel en dwars waard. En hebben we al gezegd dat Arrival er BEELDSCHOON uitziet? 

Akira

Akira is een van de eerste anime-films die scoorde bij het grote publiek. Centraal staan Kaneda en zijn (nu) legendarische rode motor. Deze cyberpunk-film is bizar tot en met, maar o zo vermakelijk. Ook voor de niet-liefhebbers van Japanse tekenfilms een aanrader!