In RTL Boulevard maken ze óók de andere coaches van The Voice Senior bekend

Vanavond verrasten Gerard Joling en Gordon de kijkers van RTL Boulevard met groot nieuws. In het komende, allereerste seizoen van The Voice Senior wordt de rode duo-draaistoel van voormalige The Voice-coaches Nick en Simon afgestoft voor de heren. Ze gaan gezamenlijk als coaches aan de slag in de nieuwe talentenjacht.

More content below the advertising

Koek en ei

Na het uitkomen van de biografie van Gordon eerder dit voorjaar werd even gedacht dat de vriendschap tussen Gerard en Gordon voorgoed voorbij was. In zijn boek deed Gordon pikante en niet altijd even vriendelijke onthullingen over vele BN’er-collega’s. Toch hebben de twee de strijdbijl (weer) begraven, zo blijkt nu.

‘Heel veel geld’

"Ik denk wel dat mensen thuis denken: hoe kan het nou dat ze weer samen op een stoel zitten?", aldus Gordon in het entertainmentprogramma. "Nou, dat is dan toch echt de boter of heel veel geld. En ik denk het laatste, laten we eerlijk zijn", reageerde Gerard meteen lachend. Volgens hem was al "heel lang" duidelijk dat hij en Gordon weer een duo zouden worden. "We hebben lang ons mond moeten houden, dat is ook al knap", grapte de zanger. "Ik ben ongelofelijk trots dat we dit mogen doen, met name voor de senioren."

Oude bekenden

In RTL Boulevard hebben de twee, die al diverse succesvolle gezamenlijke programma’s op hun naam hebben staan waarin ze zich onder meer inzetten voor eenzamere ouderen, tevens de namen van hun collega-coaches onthuld. Niemand minder dan Marco Borsato en Ilse DeLange, die enkele jaren geleden hun stoel bij de ‘gewone’ Voice inleverden, maken het team compleet. Eerder werd al bekend dat Angela Groothuizen, die te zien was in de eerste twee seizoenen van The Voice, ook plaatsneemt op één van de rode stoelen in de senioren-versie van de talentenjacht.

Nieuw tv-seizoen

Wendy van Dijk en Martijn Krabbé presenteren de muzikale zoektocht naar talenten van zestig jaar en ouder. De winnaar van het programma mag een EP opnemen en krijgt deze op vinyl uitgereikt. Vanaf vrijdagavond 24 augustus is het eerste seizoen van The Voice Senior te zien bij RTL 4.

More content below the advertising

Geinig: Het Amerikaanse Page Six kwam gisteren met een item over hoe klasgenoten van Dwayne Johnson vroeger dachten dat hij een undercover agent was. Omdat zijn pa een professioneel show-worstelaar was reisde The Rock heel wat af met zijn familie, waardoor hij steeds weer naar een nieuwe middelbare school moest. En omdat hij op vijftienjarige leeftijd er al als een volwassen reus uitzag, dachten zijn klasgenoten vaak dat hij een soort 21 Jump Street-agent was die hen in de gaten kwam houden. Dat die serie nou net uitkwam in 1987, datzelfde jaar waarin hij verhuisde, hielp ook niet echt.

More content below the advertising

 

“De meiden bleven allemaal bij me vandaan”.

The Rock retweette het item niet alleen, ook bevestigde hij dat het waar was: “Toen ik van Hawaii naar Nashville verhuisde was ik al 1 meter 93 lang, woog ik al 102 kilo en had ik al een porno-snor - ze dachten allemaal dat ik een undercover agent was. De meiden bleven allemaal bij me vandaan”.

 

The Rock is in april trouwens te zien in de film Fighting With My Family, een biopic over de vrouwelijke show-worstelaar Paige. Hierin laat de Grote Vriendelijke Reus zich zowaar van een minder vriendelijke kant zien. En natuurlijk zien we Dwayne “The Rock” Johnson deze zomer samen met Jason “The Stath” Statham in de Fast & Furious spin-off Hobbs & Shaw, die 1 augustus de bioscopen binnenknalt. Dat is op moment van schrijven nog maar 157 nachtjes slapen!

 

 

Bill Hader keert vanaf april terug als Barry, de introverte huurmoordenaar die tijdens een cursus amateurtoneel langzaam tot inkeer komt. We roepen hier al een klein jaar dat deze HBO-serie één van de fijnste verrassingen was van 2018. Sterker nog, we vonden het één van de drie beste series van het jaar, beter nog dan populaire titels als The Handmaid’s Tale, DareDevil, You of The Haunting of Hill House. We zijn nu dus al razend benieuwd naar het tweede seizoen.

More content below the advertising

 

Volop Awards-nominaties

Ook bij de grote Awards-shows hebben ze deze zwartgallige comedy-serie inmiddels ontdekt: de show sleepte 13 Emmy nominaties in de wacht, waarvan het er drie won. Zowel Bill Hader als Henry “The Fonz” Winkler, die Barry’s theaterdocent Gene Cousineau speelt, wonnen een Emmy Award. De beide acteurs waren ook genomineerd voor zowel de Golden Globes als de Screen Actors Guild Awards.

 

Dubbelleven

In de trailer zien we hoe Barry nog steeds een knipperlichtrelatie heeft met Sally, en hoe hij na de gebeurtenissen uit het eerste seizoen steeds meer moeite heeft om zijn dubbelleven verborgen te houden. Ook de excentrieke albino-gangster NoHo Hank is weer van de partij.

Barry is zeker een aanrader voor wie genoten heeft van Breaking Bad of van de eerste seizoenen van Dexter. Daarnaast bestaat het eerste seizoen uit slechts acht afleveringen van elk een half uur, dus het valt heerlijk weg te bingen. Het tweede seizoen begint bij HBO in Amerika op 31 maart, wat normaal gesproken betekent dat we de afleveringen de volgende dag kunnen zien op Ziggo. Vanaf maandag 1 april dus!