In RTL Boulevard maken ze óók de andere coaches van The Voice Senior bekend

Vanavond verrasten Gerard Joling en Gordon de kijkers van RTL Boulevard met groot nieuws. In het komende, allereerste seizoen van The Voice Senior wordt de rode duo-draaistoel van voormalige The Voice-coaches Nick en Simon afgestoft voor de heren. Ze gaan gezamenlijk als coaches aan de slag in de nieuwe talentenjacht.

Koek en ei

Na het uitkomen van de biografie van Gordon eerder dit voorjaar werd even gedacht dat de vriendschap tussen Gerard en Gordon voorgoed voorbij was. In zijn boek deed Gordon pikante en niet altijd even vriendelijke onthullingen over vele BN’er-collega’s. Toch hebben de twee de strijdbijl (weer) begraven, zo blijkt nu.

‘Heel veel geld’

"Ik denk wel dat mensen thuis denken: hoe kan het nou dat ze weer samen op een stoel zitten?", aldus Gordon in het entertainmentprogramma. "Nou, dat is dan toch echt de boter of heel veel geld. En ik denk het laatste, laten we eerlijk zijn", reageerde Gerard meteen lachend. Volgens hem was al "heel lang" duidelijk dat hij en Gordon weer een duo zouden worden. "We hebben lang ons mond moeten houden, dat is ook al knap", grapte de zanger. "Ik ben ongelofelijk trots dat we dit mogen doen, met name voor de senioren."

Oude bekenden

In RTL Boulevard hebben de twee, die al diverse succesvolle gezamenlijke programma’s op hun naam hebben staan waarin ze zich onder meer inzetten voor eenzamere ouderen, tevens de namen van hun collega-coaches onthuld. Niemand minder dan Marco Borsato en Ilse DeLange, die enkele jaren geleden hun stoel bij de ‘gewone’ Voice inleverden, maken het team compleet. Eerder werd al bekend dat Angela Groothuizen, die te zien was in de eerste twee seizoenen van The Voice, ook plaatsneemt op één van de rode stoelen in de senioren-versie van de talentenjacht.

Nieuw tv-seizoen

Wendy van Dijk en Martijn Krabbé presenteren de muzikale zoektocht naar talenten van zestig jaar en ouder. De winnaar van het programma mag een EP opnemen en krijgt deze op vinyl uitgereikt. Vanaf vrijdagavond 24 augustus is het eerste seizoen van The Voice Senior te zien bij RTL 4.

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.