Extraction, Chris Hemsworth, Netflix

Netflix blijft - buiten de dagelijkse lijstjes per land - altijd een beetje vaag over welke serie of film het vaakst is bekeken, maar daar is zojuist verandering ingekomen. De streamingdienst deelde namelijk vandaag een heus toptienlijstje met hun Originals.

Article continues after the ad

Uit het lijstje dat Deadline zojuist publiceerde, blijkt welke films in de eerste vier weken na verschijnen het meest zijn bekeken.

99 miljoen mensen

Het overzicht wordt aangevoerd door Extraction. De film met de knappe Chris Hemsworth in de hoofdrol staat pas sinds april op de streamingdienst, maar werd alleen al in de eerste paar weken bekeken door zo'n 99 miljoen mensen. Mogelijk heeft het coronavirus daar wel iets mee te maken aangezien sinds die tijd veel mensen binnen zaten, maar wij kunnen ons met deze aantallen wel voorstellen dat Netflix nu al praat over een tweede film. De verdere top-5 wordt uitgebreid met Bird Box (die ook al snel een vervolg krijgt), Spenser Confidential, 6 Undergrond en de comedy Murder Mystery met Jennifer Aniston en Adam Sandler in de hoofdrollen.

Plaats vijf tot tien

Op plaats vijf tot tien prijken uiteraard niet de minste namen. Met zo'n 64 miljoen weergaven in de eerste paar weken zien we de bekroonde film The Irishman terug in de lijst gevolgd door Triple Fronteir, The Wrong Missy, The Platform en - last but not least - The Perfect Date met 48 miljoen kijkers. Wie had gedacht dat deze romcom met Noah Centineo en Riverdale-ster Camila Mendes nog zoveel mensen wist te trekken? Wij in ieder geval niet!