Vikings seizoen 6

Jarenlang genoten fans van de historische serie Vikings. Bjorn en Ivar Lothbrok stevenen rechtstreeks op Ragnarok af, maar kijkers hebben nog tien spectaculaire afleveringen te gaan!

In het slotseizoen van Vikings krijgen de zoons van Ragnar Lothbrok te maken met Oleg de Profeet: een christelijke koning die de vikingen wel eens even van heidense geloof af wil krijgen. Ivar eindigt aan de kant van Oleg, terwijl Bjorn de wanhopige strijd van de vikingen blijft steunen. Hij kan bijna niet anders, als heerser van Kattegat, maar koning Harald is zó impopulair dat Bjorn bijna alleen staat.

Het slot van Vikings

In de laatste tien afleveringen ligt het lot van Scandinavië in de handen van de gebroeders Lothbrok. Meer informatie over de finale (zonder spoilers) gaf schrijver Michael Hirst recent al. Hij vertelde ook wat meer over de Netflix-spin-off Valhalla: die serie wordt een stuk anders, maar een geweldig eerbetoon aan Vikings.

Article continues after the ad

De tien aller-, allerlaatste afleveringen van Vikings zie je nu via Ziggo Movies en Series (X)L. Voor méér historische series (of films!) neem je hier en hier een kijkje. Heb je Vikings al helemaal uit? Dan kun je voor déze titels gaan zitten!