Top Gun-acteur Val Kilmer spreekt zich op Facebook voor het eerst uit over zijn rol in het vervolg op de actieklassieker uit 1986!

Article continues after the ad

Iceman

Vorig jaar werd bekend dat Hollywood werkte aan een vervolg op de actieklassieker Top Gun, genaamd Top Gun: Maverick. Dat Tom Cruise opnieuw zou terugkeren als Maverick, was al snel bekend. Maar het was lang onzeker of Val Kilmer ook opnieuw in de huid zou kruipen van de arrogante piloot Tom ‘Iceman’ Kazansky. Vorige maand kwam het verlossende woord, maar Val Kilmer zelf bleef griezelig stil rondom zijn terugkeer. Dit weekend verbrak de acteur de stilte op zijn Facebook-pagina!

Vakmensen

In de Facebook-post bevestigt Kilmer dat hij inderdaad terugkeert in Top Gun: Maverick. “Er volgt meer nieuws, maar ik zit officieel in het vervolg op Top Gun. Ik kijk ernaar uit om weer samen te werken met Tom, Joe en Jerry (Bruckheimer), allemaal unieke vakmensen.” De 'Joe' waar Kilmer naar verwijst is Joseph Kosinski. Deze regisseur tekende eerder voor onder andere de sciencefictionfilm Oblivion (eveneens met Cruise) en het brandweerdrama Only the Brave.

Top Gun: Maverick verschijnt op 11 juli 2019 in de bioscopen. Tot die tijd kun je nog even kijken naar de trailer van het eerste deel!