De cast van Roseanne haalt opgelucht adem! Na het vertrek van de controversiële Roseanne Barr gaat de show definitief verder, onder een andere naam.

Article continues after the ad

Roseanne keerde dit jaar terug op de Amerikaanse televisie en was een klinkend succes voor ABC. Bedenkster en hoofdrolspeler Roseanne Barr maakte zich na het eerste seizoen echter volstrekt onmogelijk, toen ze een bizarre racistische tweet plaatste. De serie was toen al verlengd voor een tweede seizoen, maar ABC trok keihard aan de noodrem en stuurde Barr de laan uit.

No-seanne

ABC wilde graag verder met de serie, in een spin-off-variant, maar zonder enige invloed van Barr zelf. Daarnaast mocht Roseanne ook geen geld meer verdienen aan haar creatie. De zender heeft Roseanne definitief afgekocht, voor een onbekend bedrag. De spin-off, oftewel ‘Roseanne zonder Roseanne’, krijgt als werktitel The Conners.

Roseanne deelde mee dat ze ‘akkoord is gegaan met de schikking om de banen van de 200 cast- en crewleden te redden.’ Barr ‘betreurt de ontstane situatie waardoor ze werd ontslagen bij Roseanne, en wenst iedereen die aan de serie werkt het beste’. ABC onderhandelde al een tijdje met de actrice, maar wilde eerder geen uitspraken over een spin-off doen. De reden hiervoor was Roseannes grillige temperament, dat een deal in een oogwenk onmogelijk had kunnen maken.

Aankomsttijd onbekend

ABC wil het vertrek van Barr in de serie te verwerken. Het uitgangspunt van de spin-off wordt als volgt samengevat: ‘Na een ingrijpende gebeurtenis moeten de Conners zich opnieuw aanpassen aan het leven in Lanford.’

Dat de ‘ingrijpende gebeurtenis’ de verdwijning van Roseanne inhoudt, staat als een paal boven water. De rest van de Roseanne-cast met o.a. Laurie Metcalf, John Goodman, Sara Gilbert en Michael Fishman, keert gewoon terug.

De nieuwe serie verschijnt dit najaar op televisie. Door de crisis met Barr heeft de spin-off, die aanvankelijk gepland stond als een nieuw seizoen Roseanne, al wel fikse vertraging opgelopen.