Gina Carano als Cara Dune in The Mandalorian

Betekent het vertrek van Gina Carano het einde van haar The Mandalorian-personage Cara Dune? Eh… ja.

Nadat Gina Carano werd ontslagen bij The Mandalorian vroegen fans zich af of haar personage Cara Dune opnieuw gecast zou worden. Eerder gingen er geruchten dat dit zo was (en hadden we al een ideale kandidaat), maar die zijn door Disney ontkend.

The Hollywood Reporter meldde deze week dat Cara Dune zo’n belangrijk personage was voor The Mandalorian en andere aankomende Star Wars-projecten, dat de rol waarschijnlijk door iemand zou worden overgenomen. De Amerikaanse site Indiewire deed nog een keer navraag bij Disney, maar daar... werd het ontkend.

Article continues after the ad

Gina Carano werd afgelopen week ontslagen door Disney/Lucasfilm, omdat ze via Instagram een post deelde. Hierin werden Amerikanen die op de Republikeinse partij stemden min of meer vergeleken met Joden uit de Tweede Wereldoorlog. Carano, die zich op social media profileerde als zéér uitgesproken conservatief, kwam daarvoor al vaker in opspraak.

Gina Carano maakt vrienden online

Carano deelde vorig jaar posts over Donald Trumps samenzweringstheorieën over ‘gestolen verkiezingen’ en maakte mensen die mondkapjes dragen tegen het coronavirus belachelijk. Doorslaggevend was waarschijnlijk dat ze spottende opmerkingen maakte over transgender mensen. Pedro Pascal, de hoofdrolspeler van The Mandalorian, heeft een transvrouw als zus, dus die was waarschijnlijk niet erg blij met zijn collega.

Disney wilde dat Carano een voorbereid bericht zou delen waarin ze haar excuses aanbood, maar dit sloeg de actrice af (ze bood wel persoonlijk excuses aan). Schijnbaar zaten Lucasarts en Disney al langer met Gina Carano in hun maag, en hakten ze na de meest recente controverse de knoop door.

De stoere ex-rebel Cara Dune was een populair personage in The Mandalorian, maar tot nu toe geen belangrijke factor in het verhaal. Wat er precies met de nieuwe serie Rangers of the New Republic gebeurt is onbekend. Volgens geruchten zou deze spin-off om Cara Dune draaien, maar dat is nu sowieso van de baan.