Adam Savage van Mythbusters was zo blij als een kind toen hij de set van Alien: Covenant mocht bezoeken. Regisseur Ridley Scott was ook van de partij.

Article continues after the ad

Adam Savage bezoekt Alien: Covenant

We zien Adam Savage meestal met zijn maatje Jamie Hyneman, als ze samen sets bouwen en vervolgens opblazen voor hun programma Mythbusters. De twee zijn ook betrokken bij Tested.com, een populair-wetenschappelijke website die met bovenstaande video voor het eerst "behind the scenes" ging bij de nieuwe Alien-film van regisseur Ridley Scott.

Adam was de gelukkige die de set mocht bezoeken, en laat met een gigantische glimlach zien dat hij precies weet welke decorstukken hij voor zich heeft. Hoogtepunt voor Adam is het Space Jockey platform in de "dreadnought", het buitenaardse slagschip dat ook in de eerste film (1979) te zien was en voor de nieuwe films steeds opnieuw wordt herbouwd. Adam krijgt zelfs de kans om Ridley Scotts hand te schudden en daadwerkelijke opnames te zien.

18 mei in de bioscoop

In het nieuwe hoofdstuk uit de baanbrekende Alien-filmreeks stuit de bemanning van het koloniale schip Covenant tijdens een reis naar een planeet aan de rand van de Melkweg op een schijnbaar onontdekt paradijs. Het blijkt echter een duistere en gevaarlijke wereld te zijn. Als ze een dreiging ontdekken die hun ergste nachtmerries overtreft, beginnen ze aan een angstaanjagende ontsnappingsmissie.

De hoofdrollen worden onder andere gespeeld door Michael Fassbender, James Franco, Guy Pearce, Katherine Waterston en Noomi Rapace. De film speelt zich af na Prometheus en nog steeds voor de originele Alien-film. Alien: Covenant draait vanaf 18 mei in de bioscoop!