Stel je voor dat je grote baas een week lang bij je op de werkvloer staat! Dat is het idee van Undercover Boss. Al jarenlang een gigantische succesformule in onder andere Amerika en Australië en ook Nederland krijgt nu (opnieuw) een variant.

Article continues after the ad

Vermomd krijgt de leidinggevende van het bedrijf de kans om te zien wat er zich allemaal afspeelt bij zijn collega’s, want de werknemers hebben geen idee dat hun ‘nieuwe collega’ eigenlijk de hoogste baas is. In 2011 zond SBS6 al een Nederlandse versie uit van het internationale succesformat. Hoe wordt er over het werk, het bedrijf en de baas gedacht? En hoe kan hij het bedrijf verbeteren? Wat gebeurt er als de directeur zijn ware identiteit onthult?

In de eerste aflevering gaat de Managing Director Noord Europa van NH Hotel Group, Maarten Markus, vier dagen undercover de werkvloer op. In de Nederlandse vestigingen werken 2.500 werknemers verdeeld over 35 hotels. Maarten werkt mee in de schoonmaak, bediening en in de keuken. Hij ervaart hoe hard er gewerkt wordt, maar ziet ook dat zijn werknemers zich niet altijd strikt aan de regels houden. En zonder dat zij het doorhebben, leveren zij kritiek op de hoogste baas in zijn bijzijn… 

De eerste aflevering van Undercover Boss NL is op vrijdag 27 oktober om 21:30 uur te zien bij SBS6.