RTL Late Night krijgt boost van zangers op leeftijd

Wil je weten wie de absolute winnaar van The Voice Senior wordt? Dan zul je vrijdagavond RTL Late Night Met Twan Huys moeten opzetten! De uitslag van de talentenjacht wordt in de talkshow onthuld.

Op vrijdagavond zendt RTL4 de finale uit van The Voice Senior, maar de daadwerkelijke uitslag hoor je pas in RTL Late Night. Tijdens de show sturen coaches Angela Groothuizen, Geer en Goor, Ilse DeLange en Marco Borsato elk één van hun kandidaten naar huis.

Kwelende grijsaards

De overgebleven deelnemers horen de feestelijke uitslag even later, aan tafel bij Twan Huys. De finale werd in juli al opgenomen. Hierbij mocht het publiek stemmen op de vier overgebleven kandidaten. Naast een eigen Extended Play-single, mag de uiteindelijke winnaar optreden op het Muziekfeest Van Het Jaar in de AFAS Live (voorheen Heineken Music Hall).

The Voice Senior ontwikkelde zich in korte tijd tot een behoorlijke hit. De talentenjacht voor artiesten op leeftijd trekt bijna twee miljoen kijkers. De krasse knarren zorgden voor mooie verhalen en ‘feelgood’-televisie, en er wordt bovendien méér dan aardig gezongen!

Kaasstengels

De talkshow RTL Late Night Met Twan Huys vertrok daarentegen niet voorbeeldig uit de startblokken. Na een solide begin vorige week, met ongeveer 500.000 kijkers, dalen de cijfers inmiddels. Gisteren schakelden er ruim 350.000 mensen in, wat een laagterecord voor Late Night betekende. Zijn het dan toch die kaasstengels?

Het programma viel hiermee buiten de illustere ‘kijkcijfer top 25’, wat meestal erg gevoelig ligt bij televisiezenders. Zelfs de spraakmakende uitzending met pornoactrice Stormy Daniels, die is verwikkeld in een schandaal met Donald Trump, bracht de teller niet boven de 600.000. Jeroen Pauw lijkt hier vooralsnog de vruchten van te plukken, want zijn talkshow Pauw vertoont juist een stijgende lijn op NPO1.

De bekendmaking van de winnaar van The Voice Senior kan RTL Late Night Met Twan Huys natuurlijk een flinke impuls geven. Op zich is het erg slim om een kwakkelend programma even een boost te geven.

Of de kijkers volgende week maandag wéér inschakelen is natuurlijk een tweede...

Stan Lee R.I.P.
Stan Lee R.I.P.

Stan Lee is overleden. De bedenker van de Avengers, de X-Men, Spider-Man, de Hulk, de Fantastic Four en nog een heleboel andere wereldberoemde Marvel-personages is op 95-jarige leeftijd heengegaan. Ook al was Lee nog zo stokoud, toch komt zijn dood als een verrassing. De immer goedgeluimde geestelijk vader van zowat alle grote Marvel-helden dook immers nog steeds in cameo-rolletjes in vrijwel alle Marvel-films op.

 

 

Lee overleed maandag 12 november in het Mount Sinai ziekenhuis in Los Angeles, zo berichtte The Hollywood Reporter vroeg op de maandagavond. Niet veel later bevestigde zijn dochter het treurige nieuws tegenover persbureau Reuters.  

 

 

In samenwerking met tekenaar Jack Kirby bedacht Lee tal van iconische comic-helden. Vooral in het begin jaren zestig kende het duo een ongeëvenaarde creatieve periode toen ze in relatief korte tijd achter elkaar The Fantastic Four, Hulk, Iron Man, Thor, Silver Surfer en de X-Men lanceerden. Ook was hij jarenlang hoofdredacteur van Marvel Comics, waarbij hij al zijn teksten en columns aan de lezers steevast afsloot met zijn lijfkreet “Excelsior”.

 

 

Zijn laatste jaren kenmerkten zich helaas door een hoop gedoe in de privé-sfeer; na de dood van zijn vrouw Joan in juli 2017 begon hij ineens een rechtszaak tegen mede-directieleden van POW! Entertainment, een bedrijf dat hij in 2001 mede had opgericht. Hij klaagde zijn collega's aan voor een miljard dollar, en liet de zaak een paar weken later vallen. Ook was hij verwikkeld in een rechtszaak tegen zijn oud-zaakwaarnemer en had hij zelfs een straatverbod laten uitvaardigen tegen een assistent die hem belazerd had.

 

 

Stan Lee had nog geen cameo's opgenomen voor de drie volgend jaar te verschijnen Marvel-films Captain Marvel, Avengers 4 en Spider-Man: Far From Home. Het is niet bekend of hij al wel cameo's had opgenomen voor de bij Fox ondergebrachte Marvel-films X-Men: Dark Phoenix en The New Mutants. Zoniet, dan was zijn optreden in het onlangs verschenen Venom zijn laatste.

 

 

Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds
Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds

Toen bekend werd dat Ryan Reynolds de stem zou verzorgen van het gele Pokémon-beestje Pikachu in een live action Pokémon-film waren we vast niet de enigen die zich afvroegen of dat wat zou kunnen worden. Maar nu is hier de eerste trailer en het ziet er best wel te gek uit. Dit zagen we niet aankomen!?

 

 

Het wachten waard

Toen vorig jaar december bekend werd dat de vlotgebekte komiek de stem van Pikachu voor zijn rekening zou nemen schreven we nog “Wij kijken alvast uit naar het moment waarop de elektromuis z’n bakkes opentrekt en Deadpools sarcastische stem naar buiten komt”. Welnu, dat moment is hier en het was het wachten waard. Sinds Kevin Hart de stem verzorgde van het konijntje Snowball in The Secret Life of Pets hebben we niet meer zo'n uit duizenden herkenbare stem in combinatie met zo'n ogenschijnlijk onschuldig knuffelbeest meegemaakt. En afgaande op de reacties op Twitter zijn we zeker niet de enigen die enthousiast zijn.

 

 

Ryan Reynolds zelf stuurde de trailer met een hilarische tweet de wereld in, precies zoals we dat van hem gewend zijn:

 

Waar is Ash?

Pikachu's trouwe trainer Ash Ketchum duikt in deze film trouwens niet op, tot onze grote verontwaardiging. In plaats daarvan wordt de gele mini-detective aan een onervaren nieuwe trainer genaamd Tim Goodman gekoppeld. Die wordt gespeeld door Justice Smith, die we kennen als de getalenteerde rapper Ezekiel “Books” Figuereo uit de serie The Get Down en als de hysterische angsthaas uit Jurassic World: Fallen Kingdom.
 

 

Of een Pokemon met de stem van Deadpool ook een hele film lang leuk blijft weten we vanaf 8 mei, want dan vliegt Detective Pikachu de bioscopen in.