Vorige week kondigde Netflix éindelijk de langverwachte eerste Nederlandse Original-serie aan. Helaas kunnen we van dat spannende avontuur - dat doet denken aan een combinatie tussen de series Stranger Things en Gossip Girl - pas in 2019 genieten en zullen we het tot die tijd moeten doen producties uit andere landen. Maar wie de kersverse trailer van de eerste Deense Netflix Original The Rain bekijkt, zal daar allesbehalve rouwig om zijn…

Article continues after the ad

The Walking Dead vs. The Mist?

In de serie, die begin mei op de streamingsdienst verschijnt, is bijna de volledige wereldbevolking uitgeroeid door een nieuw en zeer agressief virus. Zoals de naam van de serie al doet vermoeden, is het virus verspreid door de regen. Een broer en zus behoren tot de selecte groep overlevers in Denemarken, die samen in het post-apocalyptische tijdperk op zoek gaan naar andere lotgenoten én hun vader. De twee voegen zich bij een groep jonge overlevers waarmee ze – in de serie inmiddels zes jaar na ‘de regen’ – een nieuw bestaan proberen op te bouwen. 

Veelbelovend

Hoewel de verhaallijn en de setting dat wel enigszins doen vermoeden, is The Rain absoluut geen dertien in een dozijn-serie. Het script komt uit handen van Jannik Tai Mosholt, die eerder meeschreef aan de populaire Deense serie Borgen. Daarnaast is Lars Simonsen, die te zien was in de misdaadknaller The Bridge, te zien in één van de hoofdrollen. 

Bíjna te zien!

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Dan hoef je gelukkig niet lang te wachten voor je je volledig in The Rain kunt gaan verliezen. Het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen en is al vanaf 4 mei (da’s dus volgende week!) in z’n geheel te zien op Netflix.

Bekijk de nieuwe, eerste lange en veelbelovende trailer in bovenstaande video.