Harry Potter-fans zijn boos en in de war! Een belangrijke scène in Fantastic Beasts: The Crimes Of Grindelwald gooit de halve Harry Potter-saga overhoop. Je raadt het al: spoiler alert!

Fans van Harry Potter wisten al dat Albus Dumbledore en Gellert Grindelwald in 1945 een episch duel zouden houden. Maar: in de recente Fantastic Beasts blijkt dat ze een eed hebben gezworen om nóóit met elkaar te vechten!

Sommige kijkers zijn verontwaardigd dat Dumbledore en Grindelwald blijkbaar een ‘bloedeed’ hebben afgelegd. Als ze elkaar aanvallen, zullen ze waarschijnlijk allebei sterven! Dáárom moet Newt Scamander dus het vuile werk voor Dumbledore opknappen.

Article continues after the ad
 
Hoewel het vuur van de Harry Potter-fans bewonderenswaardig is (en… een beetje beangstigend, om eerlijk te zijn), betekent dit nog niet automatisch dat Fantastic Beasts een enorme fout bevat.
 
Albus Dumbledore kan Harry Potter in The Deathly Hallows een leugentje hebben verteld (we vonden ‘m er altijd al een beetje onbetrouwbaar uitzien), maar waarschijnlijker is dat dit probleem in één van de geplande sequels opgelost wordt

Foutje, bedankt!

In totaal komen er nog drie delen, en is Gellert Grindelwald (Johnny Depp) sowieso aanwezig in de volgende film. Tijd zat om een maas in de ‘onbreekbare eed’ te vinden, toch? Wat wél vreemd is, is dat Grindelwald en Dumbledore óf gevochten hebben nadat ze hun eed aflegden, in een duel waarbij Dumbledore’s zus overleed, óf ná dit duel de belofte hebben gedaan… Het laatste lijkt extreem onwaarschijnlijk.

De irritatie van de Potterati komt niet helemaal uit de lucht vallen. De Fantastic Beasts-films gaan vrij los om met de data en verhaallijnen die te maken hebben met de Harry Potter-films en -boeken. Zo klopt het geboortejaar van professor McGonagall niet, en blijkt één personage uit Fantastic Beasts ineens familie van een ander!

Hoe deze magische wisseltrucs opgelost worden, zien we pas in 2020: dan verschijnt de derde Fantastic Beasts.