The Knight Before Christmas

Home Alone heb je al veel te vaak gezien en Love Actually kun je dromen. Hoog tijd voor het echte werk: slechte kerstfilms die je af en toe binnensmonds doen braken, maar die stiekem héérlijk sentimenteel wegkijken.

Heb je wél behoefte aan enige kwaliteit? Check dan vooral de 10 beste kerstfilms op Netflix.

Article continues after the ad

1. The Knight Before Christmas

Hoe ver gaat een vrouw voor een vage vent met een Brits accent? Dat was een beetje hoe de cynicus in ons naar The Knight Before Christmas keek. Vanessa Hudgens Brooke valt voor de charmes van Josh Whitehouse's ridder Sir Cole, die letterlijk uit de middeleeuwen komt.

Als Brooke enig verstand had, liet ze een gekkie die claimt dat 'ie uit de middeleeuwen komt vér achter zich. Beetje eng enzo. Maar hè, het is een kerstfilm, het gaat hier om een knappe dude met een Brits accent én time travel bestaat. Ga er gewoon in mee. Niet te veel nadenken!


2. De A Christmas Prince-films

Laten we eerlijk zijn en er niet omheen draaien: de A Christmas Prince-films zijn gewoon Netflix' pogingen om Hallmark na te apen. Stroperige, voorspelbare B-films met een hete cast en een dromerig, too good to be true-verhaal in een haast magsiche winter wonderland-setting.

Iedere zichzelf respecterende filmcriticus zou 'm alleen al op basis van filmlogica geen voldoende moeten geven, maar het is toch smullen geblazen. Amber en Richard hebben iets wat we allemáál willen. Lekker een eind weg zwijmelen zonder veel na te hoeven denken.


3. Let It Snow

Een cheesy tiener-romcom met kerstsausje? Kom maar door! Netflix mieterde 'Young Adult', 'kerst-clichés', 'romcom' en 'een stel bekende gezichten' in de algoritme-blender en de machine spuugde Let It Snow uit. Helemaal niet erg: je ziet alle dialogen, ruzietjes en lekker dramatische plotwendingen al van mijlenver aankomen, maar hij kijkt zeker lekker weg. Dat moet je overigens vrij letterlijk nemen: de film vliegt ook zo weer je brein uit zodra je klaar bent met kijken.


4. Holiday in the Wild

Jééétje, Holiday in the Wild doet niet eens z'n best om serieus genomen te worden. In de openingsminuten wordt Kate (Kristin Davis) out of the blue gedumpt door haar man na een huwelijk van 20 jaar en dus besluit ze om hun geplande Zambia-trip alléén te doen. Ze wordt daar verliefd op olifantenverzorger Derek, gespeeld door Rob Lowe.


En... nou ja, dat is het eigenlijk wel. Meer verhaal is er niet echt, maar hè, we zitten eens niet met kerst in New York én we krijgen bijna constant Rob Lowe in beeld. Alleen daarom al het kijken waard. Wat wil je nog meer, behalve een logisch verhaal, niet-geforceerde chemie en realistische plotwendingen?


5. Christmas Wedding Planner

Christmas Wedding Planner is als een smeulend vuilnisvuur dat steeds verder oplaait. Maar ja: je hebt altijd mensen die er op afkomen. Zo voel je je ook als je deze gestoorde, slechte en tikkie stomme romcom ziet. Als een ramptoerist. Het 'zo slecht dat het goed is'-gehalte is hoog.

Personages die de meest krankzinnige keuzes maken, karakters met de diepgang van een kartonnen doos, twee mensen die in één klap soulmates zijn terwijl ze elkaar de dag ervoor voorbij zouden lopen op straat én een lekker geforceerd kersttintje. Oh, heerlijk! Waar de film over gaat? Check de titel, die vertelt je al meer dan genoeg.

 

6. Holidate

Een van Netflix' nieuwste holiday-romcoms, Holidate, is met de hakken over de sloot enjoyable. Er zitten net genoeg leuke en oprecht grappige momenten in waardoor we er af en toe best van smullen, maar het geheel voelt nogal afgezaagd en cheesy. De cast, met onder meer Emma Roberts, doet z'n best. Toch kun je deze gerust met je mobieltje in de ene hand kijken en zo'n wegkijkfilm heb je af en toe ook gewoon nodig.