De documentaire waarvan je niet wist dat je erop wachtte

De snel na elkaar overleden Carrie Fisher en moeder Debbie Reynolds laten een ontroerende documentaire achter. Jouw kans om hem te zien, komt eraan!

More content below the advertising

Het jaar van de sterfgevallen

Het zal je niet zijn ontgaan: 2016, het jaar van de dode sterren, nam ook Carrie Fisher en haar moeder Debbie Reynolds van ons weg. Fisher overleed een paar dagen nadat ze een zware hartaanval kreeg tijdens een vlucht naar Los Angeles, en haar moeder bezweek de volgende dag aan de gevolgen van een beroerte, naar verluidt veroorzaakt door het verdriet om haar dochter.

Carrie Fisher zal altijd vooral bekend blijven staan vanwege haar rol als prinses Leia in vier van de tot nu toe uitgebrachte Star Wars-films. Debbie Reynolds was ook actrice en in haar eigen tijd een grote ster, vooral vanwege haar rol in Singin' in the Rain.

Bright Lights

Met een haast vooruitziende blik is vorig jaar een documentaire gemaakt over het duo. Debby en Carrie waren erg close en woonden zelfs in hetzelfde complex in Beverly Hills. Op haar 83-jarige leeftijd had Debbie nog altijd een act in Las Vegas, maar het optreden begon wel zijn tol te eisen. Bright Lights laat zien hoe de twee omgaan met ouder worden, en bevat ook oude familiebeelden. De documentaire deed het al goed op de festivals waar hij werd vertoond, en zal met de kennis van nu zeker de nodige emoties oproepen.

De documentaire beleeft aanstaande zaterdag, 7 januari, zijn officiële televisiepremière. Op HBO, wat betekent dat je het in Nederland alleen bij Ziggo kunt kijken, en ook enkel met een aanvullend zenderpakket. Wij hebben in ieder geval de trailer voor je, en als die naar meer smaakt, vind je vast een manier om straks de hele film te kunnen zien!

More content below the advertising

Hugh Jackman en Sir Patrick Stewart zijn samen in het Guinness Book of Records opgenomen als de acteurs die het langst Marvel-personages hebben gespeeld. Jackman's Wolverine en Stewart's Professor Xavier doken in zomer 2000 voor het eerst op in de eerste X-Men, en waren in maart 2017 voor het laatst te zien in het juichend ontvangen Logan. Daarmee zit er voor beide X-Men-sterren 16 jaar en 228 dagen tussen hun eerste en laatste optreden, vooralsnog een record.

More content below the advertising

 

Grote droom

De uitreiking vond plaats in de Britse ontbijtshow This Morning, waar presentatrice Alison Hammond een interview deed met Jackman naar aanleiding van zijn aankomende concerttournee, die hem in mei ook naar de Ziggo Dome brengt. De Australische alleskunner vertelde aan Hammond dat het vroeger zijn grote droom was om in het Guinness Book of Records te komen. Hierop verraste de presentatrice hem met de mededeling dat hij in de nieuwste editie van het boek opgenomen is. Een videoboodschap van een trotse Sir Patrick Stewart maakte het feest compleet.

 

Opgezette PR-Stunt

Het lijkt allemaal wel erg op een opgezette PR-stunt voor Hugh's concerttour, zeker aangezien Logan al twee jaar oud is en dit record ook in de vorige editie mee had gekund. En natuurlijk is professor Xavier in die 16 jaar ook drie keer door James McAvoy gespeeld. Maar dat maakt het niet minder tof om te zien hoe deze twee goed bevriende sterren zoveel plezier beleven aan hun record. Daarnaast hopen wij natuurlijk dat dit goede motivatie is voor Jackman om toch op zijn besluit terug te komen om nooit meer Wolverine te spelen.

De trailers voor Secret Life of Pets 2 blijven maar komen! We zijn al bijna de tel kwijt, maar een kijkje in onze database leert ons dat het hier om alweer om tenminste de vijfde trailer voor deze geheide zomerhit gaat. En in deze trailer maken we kennis met waakhond Rooster, wiens stem wordt ingesproken door niemand minder dan Harrison Ford!

More content below the advertising

 

Animatiedebuut voor Hollywood-zwaargewicht

Ook al is het Hollywood-acteurs al jarenlang gebruikelijk om bij te schnabbelen met het inspreken van personages in animatiefilms, toch is dit voor de 76-jarige superster de eerste keer dat hij zijn stem leent aan een animatiefilm.

 

Rooster is de waakhond op een boerderij waar Max en Duke (die we nog kennen uit het eerste deel) terecht komen. Hun verhaallijn staat dus waarschijnlijk los van het avontuur van Snowball, het hilarische konijntje dat door Kevin Hart ingesproken wordt. Zijn trailers blijven de leukste tot nu toe.

The Secret Life of Pets 2 draait vanaf 7 juni 2019 in de bioscoop.