Trya Banks

Topmodel en America's Next Top Model (ANTM) icoon Tyra Banks geeft toe dat er in het verleden een aantal "hele verkeerde keuzes" zijn gemaakt in de modellenshow...

Article continues after the ad

Dat schrijft Tyra op twitter. Hiermee reageert ze ophef die de laatste dagen ontstond toen steeds meer oude fragmenten van de show opdoken. Fragmenten die... nou ja, de tand des tijds niet bepaald vlekkeloos zijn doorgekomen.

Ophef

De gigantisch populaire modellenshow - wij hebben in Nederland ook al jaren onze eigen variant - kwam de afgelopen tijd onder vuur te liggen. Kijkers duikelden oude fragmenten op. Hierin zagen we onder meer hoe één van de kandidaten te horen kreeg dat ze geen toekomst als model zou hebben wanneer ze het spleetje tussen haar tanden niet zou weghalen. "It's not marketable", zei Tyra toen.

 

Ongevoelig

Ook fragmenten van een zeer controversiële 'biraciale' shoot, waarbij de kandidaten zwarte schmink op kregen, passeerden de revue. Of een moment waarop Tyra een gay-kandidate verzocht er niet zo mee 'te koop' te lopen. Nogal ongevoelig, vinden kijkers. En dat was nog niet alles. Zo deelden ze ook nog een fragment van een kandidate die in een doodskist moest poseren terwijl ze een dag ervoor een vriend had verloren.

 

Excuses van Tyra

Nu gaat Tyra dus alsnog door het stof. Ze kreeg de fragmenten namelijk ook onder ogen en wil er wat over kwijt. "Ik heb de posts gezien over oude ongevoelige momenten van ANTM en ik ben het met jullie eens", reageert de presentatrice. "Terugkijkend waren dat een paar hele verkeerde keuzes. Ik waardeer jullie eerlijke feedback en stuur jullie veel liefde en virtuele knuffels."