Nederland staat om veel bekend, maar niet om zijn spectaculaire sciencefictionfilms. Maar volgende maand kan daar zomaar verandering in komen!

Article continues after the ad

Gelikt

Dan gaat namelijk de sciencefiction Kill Switch in première! Wie naar de gelikte trailer kijkt, denkt te maken met te hebben met een lekkere Hollywood-actiefilm. Helemaal vreemd is dat niet, Kill Switch is namelijk deels een Amerikaanse productie. Maar wie verder zoekt, ziet opvallend veel Nederlandse namen opduiken.

Roots

Kill Switch is namelijk geregisseerd door Tim Smit, een special effects-maker uit Nijmegen wiens werk de aandacht trok van Hollywood. Hij heeft nog maar weinig titels op zijn naam, maar voor Kill Switch wist hij meteen Dan Stevens te strikken, de ster uit Downton Abbey, Legion en Beauty and the Beast. Maar Smit is zijn roots niet vergeten. Zo is de film deels in Amsterdam opgenomen en zijn er belangrijke bijrollen weggelegd voor Tygo Gernandt en Gijs van Scholten Aschat.

De film draait om Will Porter (Dan Stevens). Hij moet zijn familie, en de wereld, redden wanneer een experiment met alternatieve energiebronnen vreselijk misgaat. Independence Day in Mokum? Reserveer voor ons maar alvast een kaartje!

Kill Switch draait vanaf 1 juni in de bioscopen.