Sociale media zijn een mes dat aan twee kanten snijdt. Ze kunnen je informeren en amuseren, óf eindeloos depressief maken. Met déze celebs in je timeline houd je het gezellig én grappig.

Twitter heeft de naam een soort ‘open riool’ te zijn, waar iedereen een eindeloze stroom gal uitspuwt. Hoewel deze reputatie niet helemáál onterecht is, is het een goede informatiebron als je de juiste kanalen volgt. Met deze celebs in je timeline is inloggen elke keer weer een feestje.

Ryan Reynolds (@vancityreynolds)

Deadpool

Reynolds duikt vrij regelmatig op op deze site. Hij speelt natuurlijk in populaire films, maar zijn social media-vaardigheden zijn ook écht next level. Geinen met concullega’s, bizarre grappen: Reynolds weet de aandacht prima op zichzelf te vestigen.

Zijn humor is net zo grof als die van zijn Marvel-personage Deadpool, en vaak compleet van de pot gerukt. Check de recente reclame die hij voor zijn eigen ginmerk opnam!

 

 

In tegenstelling tot sommige figuren in deze lijst, tweet hij behoorlijk vaak, én haalt hij consistent een hoog niveau. Chapeau!

 

Chris Pratt (@prattprattpratt)

Jurassic World, Guardians Of The Galaxy

Pratt is momenteel één van de meestgevraagde acteurs ter wereld, en is te zien in blockbusters als Jurassic World, Guardians Of The Galaxy en The LEGO Movie.
 

 

Pratt maakt meestal grapjes (wat minder ‘edgy’ dan die van Ryan Reynolds), maar specialiseert zich in zogeheten ‘shout-outs’. Hij deelt voornamelijk dingen die hij (en jij, hopelijk) leuk vindt.

 

Anna Kendrick (@AnnaKendrick47)

Pitch Perfect

Anna Kendrick is één van de sterren uit de Pitch Perfect-reeks. Deze dame tweet niet vaak, maar áls ze het doet is het meteen raak!
 

 

Zoals die keer dat ze opeens besefte dat ze in Twilight zat! Hoe dan!?

 

Ice-T (@finallevel)

Law & Order: SVU

De acteur, en frontman van rapmetalgroep Bodycount, is flink bezig op het sociale netwerk. Hij heeft geen geduld voor domme opmerkingen, en nomineert regelmatig een ‘dumbfuck of the day’.
 

 

In november van dit jaar kwam Ice T. in het nieuws omdat hij met zijn 60 jaar nog nóóit koffie had gedronken. Daar werd meteen iets aan gedaan!
 

 

Verder deelt hij regelmatig advies om meer van het leven te genieten, en... de domme tweets die hij elke dag voor zijn kiezen krijgt. Genieten!

 

Ellen DeGeneres (@TheEllenShow)

Ellen

Talkshowhost en comediènne Ellen DeGeneres gaat al een behoorlijke tijd mee. Haar Twitter-feed is een opbeurende verzameling van grapjes en beelden van achter de schermen.
 

 

Een leuk stukje ‘feel good’-Twitter!

Ted Danson (@TedDanson)

The Good Place

Ted Danson werd beroemd door zijn hoofdrol in Cheers, Becker en CSI. Momenteel speelt hij een hoofdrol in de geweldige comedy The Good Place. Hij deelt regelmatig beelden van achter de schermen, waarin we o.a. Kristen Bell, William Jackson Harper, Jameela Jamil, Manny Jacinto en D’Arcy Carden lol zien hebben.
 

 

Mocht je écht niet aan Twitter willen, dan raden we de Instagram van Kristen Bell aan! Op dit netwerk is ze véél actiever dan op Twitter. Ze houdt je op de hoogte van The Good Place, de nieuwe Veronica Mars én Frozen 2.

Megan Amram (@MeganAmram)

Comedyschrijfster

De naam van Amram zegt je misschien niet heel erg veel… Ze werkt voornamelijk achter de schermen als producer én schrijver van comedyseries. Ze is o.a. Betrokken bij The Good Place, en schreef eerder mee aan Parks And Recreation en Silicon Valley. Tot vreugde van Twitter staat Megan Amram (zoals zoveel schrijvers) nooit uit!

 

Het is niet altijd even subtiel, of zelfs smaakvol, maar dat hoeft humor niet altijd te zijn. Liever niet zelfs!

 

Robert Downey Jr. (@RobertDowneyJr)

Iron Man

Chris Pratt en Ryan Reynolds krijgen vaak alle credits als het op Twitter aankomt, en dat is grotendeels terecht. Het zou echter jammer zijn als je door deze social-superhelden het andere aanbod over het hoofd ziet.

Het Twitter-account van Robert Downey Jr. is óók een fikse aanrader, als je maar íets geeft om het Marvel Cinematic Universe. Downey neemt het allemaal niet té serieus, en tweet regelmatig met een dikke knipoog!
 

 

Naast filmtweets brengt hij ook af en toe een fikse dosis meligheid!

 

Georgina Verbaan (@GVerbaan)

GTST, De Marathon, e.v.a.

Georgina Verbaan ontpopte zich door de jaren heen tot een ware duizendpoot! Acteren, schrijven, een soort van zingen én grappig tweeten!
 

 

Vaak gaan de tweets ten koste van Georgina zelf; een beetje zelfspot is altijd goed.

Samuel L. Jackson (@Samuelljackson)

Pulp Fiction, Marvel, e.a.

Heel veel Hollywood-sterren hebben weinig op met de Amerikaanse president Donald Trump. Dat is begrijpelijk, maar in veel gevallen zorgt dit niet voor een heel interessante Twitter-feed (voor Nederlanders, in elk geval).

Samuel L. Jackson vormt hier een prima uitzondering op. Hij reageert ook vaak op de fratsen van de president, maar op de grofgebekte manier die we van hem kennen! Als je ze leest met Jacksons beroemde stem in je achterhoofd, dan waan je je weer helemaal terug in Pulp Fiction.

 

James Corden (@JKCorden)

The Late Late Show

Alles wat James Corden aanraakt verandert momenteel in goud. Sterren doen maar al te graag mee aan zijn show én aan Carpool Karaoke. Corden zelf is behoorlijk grappig, en hij houdt je op de hoogte van de verschillende samenwerkingen met celebs. Dikke aanrader!
 

 

Favo twitteraars

Als je met deze elite-twitteraars begint, heb je binnen de kortste keren een prima tijdlijn te pakken. Natuurlijk zijn er nog véél meer grappige showbizz-figuren te volgen. Wat zijn jullie favorieten?

Beeld: AVROTROS
Beeld: AVROTROS

Is het Rick Paul, Merel of toch Niels? Volgens de landelijke statistieken van de Wie is de Mol?-app zijn de meningen onverminderd verdeeld. Ook wij gaan verder met de speurtocht.

We hebben weer een nieuw bondje! Met het vertrek van Evi vorige week zit Sarah met de handen in het haar. Daarom begint ze toch maar informatie te delen met Evelien. Hoogtepunt van het begin van de aflevering was echter de bromance tussen Niels en Robèrt. Ook de patissier staat een beetje te kijken van hun klik. "Als die jongen de Mol is, dan vreet ik zijn gitaar op", belooft hij de kijkers. Pas daarmee op, Robèrt, want dit soort biechten vergeet niemand!

De was ophangen

Voor de eerste opdracht mengen de kandidaten zich in de Colombiaanse cultuur – een opdracht zoals we die van Wie is de Mol gewend zijn. Jamie en Evelien worden vanwege hun Spaanse talenknobbel weggekaapt van de rest van de groep en krijgen een dilemma voorgeschoteld: denken ze dat de rest van de kandidaten zes of meer waslijnen vol rode, gele en blauwe kleding kunnen hangen, of vijf of minder?

Ze kiezen voor de laatste optie, dus als de Mol zich onder de Colombianen bevindt, is het dus de zaak om zo goed mogelijk de best te doen. Wat opviel: Nikkie besteedt vooral veel tijd aan het zwaaien naar kinderen, Merel is zo fanatiek dat ze zelfs was kaapt met een stok (ja, ze staat hoog op onze radar!) en ook Rick Paul staat flink zijn best te doen. Zo erg dat hij bijna een zenuwinzinking krijgt omdat anderen aan 'zijn' kleding zitten. Uiteindelijk komt er geen geld in de pot: de kandidaten presteerden te goed.

Jij een joker, en jij een joker!

Rik is nog niet klaar met het geven van dilemma's. De volgende? 2000 euro uit de pot of binnen 2 minuten unaniem beslissen wie een joker krijgt – zonder te loten. De mannen vallen hierin op een positieve manier op. Zij nemen eigenlijk vrij soepeltjes het voortouw, vooral Niels, waardoor er geen geld uit de pot is gehaald en Niels een joker rijker is. De rest krijgt natuurlijk ook nog een kans: zij strijden door middel van potjes Jenga om meer van de felbegeerde houten schijven.

Nikkie is in haar element ("Laat Jenga nou net een van mijn favoriete spellen zijn. Ga ik dan eindelijk een keer winnen?"), tot grote afschuw van haar tegenstander Sarah ("Die is visagiste!"). Eerlijk: de Mol heeft hier niet veel te verdienen, behalve het tegenhouden van extraatjes voor kandidaten. Robèrt is daarom absoluut niet verdacht, want hij heeft duidelijk niet geoefend. Merel daarentegen... ze trekt het ene na het andere blokje met Mol-logo uit de toren. Ze moet er zelf om gniffelen: "Je zou bijna denken dat het een aanwijzing is."

De dilemma's zijn daarmee nog niet voorbij. Ook in de derde opdracht moeten ze een keuze maken: denken ze die binnen 30 of 45 minuten af te kunnen ronden? Met 30 minuten verdienen ze 1000 euro meer. Het overgrote deel wil voor veiligheid spelen. Vooral Sinan spreekt zich uit voor de 30 minuten (met bijval van Rick Paul, Merel en Nikkie), maar ze kiezen voor de 45. Merel probeert het spel nog te draaien door een 'vergissing' te maken tegenover Rik en te zeggen dat ze vertrouwen hebben in de kortere speeltijd. Jamie ziet er niet veel kwaad in: "Als rommelig zijn een beroep zou zijn, dan heeft Merel een beroep voor het leven." Of ze is de Mol, vriend.

Opvallend: Robèrt had de juiste oplossing voor de laatste buis (en is daarmee niet verdacht), Evelien vond een verdwaalde buis in het gras (wie heeft die daar gelegd?) en Sarah kwam eigenlijk vrij snel met de oplossing voor de puzzel. Ook Rick Paul vloog vrij behendig door het parcours heen: "Ik ben zo vaak verhuisd in Amsterdam; ik zag trapgaten voor me, bankstellen en koelkasten, en dit waren gewoon stalen buizen en blokjes." Niet verwonderlijk dus dat ze binnen een halfuur de opdracht volbrachten. De Mol kon niet tegen zoveel verhuisbehendigheid op

De Mollometer: even terugblikken…

Ja, fijn allemaal, die verdachte acties. Maar wat betekent dat nou allemaal? Geen nood: in de ‘Mollometer’ zetten we alles op een rijtje zodat jij voor de volgende aflevering je poule met een gerust hart kunt invullen. Of nou ja, voor zover mogelijk, want man o man... de aflevering eindigde met een dikke vette cliffhanger.

RTL bewees eerder dat ze weinig schaamte meer hebben door – als we de geruchten mogen geloven – de met verslavingen geteisterde Barbie te vragen als verleidster voor Videolands Temptation Island VIPS. Deze 8 BN’ers passen volgens ons véél beter op het eiland als verleider!

1. Rapper Sjors

Weet jij nog wat je deed rond deze tijd vorig jaar? Waarschijnlijk keek je – geef het maar gewoon toe – naar dé pornofilm van Rapper Sjors. Zijn volgende gig staat wat ons betreft klaar. Sjors bewees met zijn filmpie al dat ‘ie niet vies is van een seksueel avontuurtje. Toch wel een harde eis als je verleider wil zijn.
 

2. Kim Holland

Nu we toch in die sferen zitten: Kim Holland! Waarom vraag je? Waarom niet? Kimmie had ons al eerder uitgenodigd voor een, euhm, ‘evenement’, maar toen moesten we helaas cancelen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Op het eiland kan ze als een soort oermoeder de andere verleidsters helpen. Niemand met zoveel ervaring als Kim Holland. Koop alvast extra vuurwerk, RTL!

Of Kim en Sjors samen. Ze bewezen eerder in een POWNED-filmpje al dat ze een gouden duo zijn.
 


3. Kees van der Staaij

Geen enkele Nederlandse politicus kreeg de afgelopen tijd zoveel shit over zich heen als good ol’ Kees van der Staaij. De SGP-frontman ondertekende de Nashvilleverklaring en dat kwam ‘m op een hoop meer dan terechte kritiek te staan. Drop Kees tussen de kandidaten en hij zorgt er in ieder geval voor dat ze nóóit maar dan ook nóóóóit meer vreemdgaan.
 


4. Meester Visser

Waarschuwing: Mr. Frank Visser zal géén goede verleider zijn. Hij is constant bezig om de regeltjes door te pluizen en waakt op iedereens persoonlijke erfgrens zodat niemand met een ander het bed in duikt. En ook: nooit meer ruzies. Het kampvuur verandert in een snoeiharde rechtszaal waarin niemand hem mag onderbreken. Geloof je ons niet? Check de meest spraakmakende zaken van meester Visser maar eens. “De zaak is afgedaan, dankuwel!”
 


5. Gordon

De kersverse Talpa-presentator Gordon zou door zijn sterrenstatus het BN’er-niveau van Temptation Island VIPS flink opschroeven. En met zo’n uitgesproken persoonlijkheid is het nóóit saai. Misschien is het na al die rellen (dit zijn de 7 grootste tot nu toe) en ruzies (hoi, Angela de Jong) eens tijd om op adem te komen. En hoe kan dat beter dan op een zonovergoten tropisch eiland vol met knappe kerels? Doen, Gordon!
 


6. Maarten van Rossem

Gaan we echt zo ver? Ja, dat doen we! Als je benieuwd bent hoe wanhopig sommige kandidaten zijn, moet je de nationale brompot Maarten van Rossem tussen de deelnemers zetten. Kijken of ze dan nog steeds wraak willen nemen op hun liefjes. Waarschijnlijk haken ze al af wanneer het Slimste Mens-jurylid ze voor de zoveelste keer op hun fouten wijst. Dat wordt een saai kampvuur...
 


7. Lieke van Lexmond

Bewees met de schaamteloze naaktshow Undress for Love, een van de pareltjes van de bloottelevisie, al dat ze niet vies is van plat vermaak. Dit lijkt ons een no-brainer. Ze staat ook al onder contract bij RTL!
 


8. Ilse Warringa

RTL zou er goed aan doen om actrice Ilse Warringa als VIPS-verleidster binnen te hengelen, maar op één voorwaarde. Ze moet het dan wel in character doen als Juf Ank! De kandidaten weten dan precies wat ze kunnen verwachten: lekker politiek incorrect, af en toe een liedje tussendoor en niet bang voor een confrontatie. Oké, we geven het toe: we haalden deze erbij omdat we gewoon héél erg uitkijken naar seizoen 2 van De Luizemoeder (het is bijna zover).
 


Bron header: Indebuurt Breda.