Twilight-schrijfster Stephenie Meyer legt tijdelijk haar pen neer en gaat een nieuwe tv-serie produceren! Wel blijft ze qua thema in een voor haar bekend gebied: de serie zit vol bovennatuurlijke elementen, spionage en spanning.

Article continues after the ad

The Rook

De serie zal The Rook gaan heten, naar het gelijknamige boek van Daniel O'Malley. The Rook gaat over een jonge vrouw die op een dag wakker wordt in een park in Londen en zich amper nog dingen van de afgelopen tijd kan herinneren. Ze komt erachter dat onbekende wezens haar achterna zitten en haar geheugen hebben "gestolen". Ze moet vechten om achter haar verleden te komen en haar positie als hoofd van de Britse Secret Supernatural Service te behouden. Bovendien moet ze erachter zien te komen wat de wezens met haar geheugen willen én wat ze met die vreemde nieuwe krachten/vaardigheden die ze ontwikkeld heeft aan moet.

Starz

Stephenie Meyer zal zich opwerpen als executive producer van The Rook. De serie zal in 2018 te zien zijn op de Amerikaanse zender Starz, waar ook knallers als Outlander, Black Sails en The Missing op te zien zijn. De CEO van Starz, Chris Albrecht, verzekert ons ervan dat The Rook vanaf de allereerste aflevering zeer verslavend zal zijn! Het is nog niet bekend wanneer de serie in Europa te zien is.