In 2008, toen Stephenie Meyer nog werkte aan de inmiddels verfilmde Twilight-boekenserie, verschenen er al enkele hoofdstukken van haar aankomende werk op het internet. Omdat ze vreesde dat dit weer zou gebeuren, durfde ze Midnight Sun lange tijd niet te publiceren. Er waren echter meer problemen met het boek over Edward Cullen...

"Een ontzettend moeilijk boek om te schrijven”

Nadat er in 2008 al enkele hoofdstukken van Midnight Sun uitlekten, durfde Stephenie Meyer lange tijd niet verder te werken aan haar nieuwe boek. De Twilight-auteur was namelijk bang dat het weer zou gebeuren en dat anderen mee konden lezen. Ondanks dat Meyer nog steeds niet weet hoe dit kon gebeuren, denkt ze (via The New York Times) niet dat er kwade bedoelingen achter het lek zaten. Het weerhield haar echter wel om verder te werken aan het nieuwe boek… Dat was echter niet het enige probleem met Midnight Sun. Meyer noemt het “een ontzettend moeilijk boek om te schrijven”. Ze worstelde met elk woord.

Midnight Sun over Edward Cullen

In Midnight Sun staat Twilight-personage Edward Cullen centraal. Het boek vertelt het verhaal van het populaire vampierenverhaal vanuit het perspectief van Edward. Het boek komt hier op 4 augustus uit. Wij zijn heel benieuwd! Daarom vinden we het jammer dat Meyer niet van plan is om de andere drie delen uit de boekenreeks ook vanuit Edwards ogen op papier te zetten. Maar goed, gelukkig is er misschien wel een verfilming om naar uit te kijken!

Article continues after the ad

Benieuwd hoe het nu met de Twilight-cast is? Dat zochten we laatst voor je uit! Ook zetten we al eens 7 films voor je op een rijtje die perfect in het Twilight-straatje passen.