Het eerste seizoen van Chilling Adventures Of Sabrina staat nog maar nét op Netflix, maar het tweede wordt al gefilmd!

De creepy avonturen van Sabrina Spellman (Kiernan Shipka) gaan dus voorlopig nog even door! Dat lag voor de hand, omdat Netflix twee seizoenen van de Chilling Adventures had besteld; dat er zó’n vaart achter zit is toch verrassend!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

You had me at boys to torment🌹

Een bericht gedeeld door Kiernan Shipka (@kiernanshipka) op


Tegenover de horrorsite Bloody Disgusting zei Shipka:

More content below the advertising

‘We gingen na het eerste seizoen meteen door. De serie is bijzonder leuk om te filmen, en het is prettig dat de opnames begonnen terwijl we nog helemaal in het ritme zitten. Het tweede seizoen verschilt erg van het eerste, door bepaalde ontwikkelingen die Sabrina doormaakt.’

No chill

Hoe het tweede seizoen precíes verschilt, verklapt de actrice natuurlijk niet. Ze geeft wel een hint!

‘Ik denk dat het duidelijker wordt als je de laatste aflevering van het eerste seizoen hebt gezien. Bepaalde keuzes en acties uit de eerste reeks werken door in het vervolg. Vooral in de finale worden veel nieuwe lijntjes uitgegooid.’

Als het tweede seizoen nu al gefilmd wordt, dan zou de serie (mogelijk) eerder kunnen verschijnen dan je zou verwachten. We gaan vooralsnog uit van oktober 2019. Als het eerste seizoen zo succesvol blijft als het nu lijkt, dan kunnen ze binnenkort misschien al starten met het filmen van het derde seizoen! Misschien een maatregel die Netflix nam na de lastige productie van Stranger Things? Het lastige aan jonge hoofdrolspelers is dat ze... snel ouder worden!

More content below the advertising

Alison en Mona belanden van de regen in de drup! Bekijk de nieuwe trailer van Pretty Little Liars spin-off The Perfectionists.

In The Perfectionists bedenkt een vriendinnengroep een plan om wraak te nemen op de hottie Nolan Hotchkiss. Deze knappe boy heeft alle meiden wel een streek geleverd, en de dames fantaseren over de perfecte moord.

Hoewel de vriendinnen de plannen alleen maar uit frustratie maken, en Nolan niet écht willen opruimen, overkomt hem toch iets ergs… Het meidenclubje is meteen verdacht, en; zo blijkt al snel, zelf óók doelwit van de moordenaar.

More content below the advertising

 

In The Perfectionists zien we twee sterren uit Pretty Little Liars, waar The Perfectionists een spin-off van is. Sasha Pieterse keert terug als Alison DiLaurentis, terwijl Janel Parrish te zien is als Mona Vanderwaal. Zij ruilen Rosewood in voor Beacon Heights, en vallen van het ene mysterie in het andere.

Pretty Little Liars: The Perfectionists

The Perfectionists is een boekenreeks van Sara Shepard, die ook verantwoordelijk is Pretty Little Liars. Hoewel de misdaadverhalen met driedubbele bodems wel op elkaar lijken, staan de verhalen van Pretty Little Liars en The Perfectionists los van elkaar. Het betrekken van twee castleden uit PLL is een slimme manier om meteen een hele fanschare naar de nieuwe serie te lokken!
 

 

De eerste aflevering van Pretty Little Liars: The Perfectionists verschijnt op 20 maart in Amerika. Waarschijnlijk volgt de serie niet veel later op Netflix, hoewel de datum nog niet bekend is.

Zijn jullie klaar voor nieuwe avonturen van Alison en Mona? 

WarnerMedia, onderdeel van Warner Bros., kondigde recent aan dat het met een eigen streamingplatform komt en dat betekent dat Netflix nogal genaaid is. Waarom? Véél Netflix-shows zijn onderdeel van Warner…

More content below the advertising

…en die wil natuurlijk hits als Riverdale (waar een vierde seizoen van komt), Gossip Girl, Chilling Adventures of Sabrina, The Flash, Arrow en nog véél meer verhuizen naar hun eigen streamingplatform. Eind 2019 komt de nog naamloze dienst in Amerika uit.
 

 

En Nederland dan?

Het betekent niet dat wij opeens al deze shows verliezen. Ze zullen nog wel even op Netflix staan, maar zie het als een soort waarschuwing. Wanneer de Warner-streamingdienst óók naar Nederland komt, is het namelijk zo goed als zeker gedaan met deze series op Netlfix.

De lijst is lang

Naast de eerder genoemde series, moet je ook rekening houden met de volgende ‘slachtoffers’: Jane the Virgin, The 100, The Vampire Dirairies, Friends (!), Dynasty, Crazy Ex-Girlfriend en Gilmore Girls.
 

The C-watte?

Zoals je vast al zag, horen veel van deze shows bij de Amerikaanse zender The CW. En die had toch een dealtje met Netflix? Daardoor kunnen wij hier in Nederland ook genieten van Riverdale (al schieten we daar soms ook van in de stress) en superheldenshows als Arrow, The Flash en Legends of Tomorrow. Die deal met The CW en Netflix ligt nu een soort van open: Warner, dat The CW bezit, wil de hitshows exclusief op het eigen platform zetten.

Vooralsnog wachten we op definitieve bevestiging, maar als er ook maar één show op deze lijst staat die je nog wil zien, adviseren we om lekker te gaan bingen.