Bridgerton

Bridgerton, over de avonturen van de adellijke familie in de hoge kringen van Londen, is een dikke hit op Netflix. Hoofdrolspeelster Nicola Coughlan verwacht dat het niet lang duurt voor het tweede seizoen wordt aangekondigd.

In Bridgerton gaan de jongeren in de gelijknamige familie op zoek naar geluk in de liefde. In de ‘high society’ is de liefde maar één aspect van een huwelijk: er hangt ook veel politieke macht én geld vanaf. Met vallen en opstaan gaan de Bridgertons op zoek naar een geschikte partner, terwijl de mysterieuze Lady Whistledown het ene na het andere schandaal openbaart in haar nieuwsbrief.

Het eerste seizoen van Bridgerton gaat voornamelijk over het eerste boek in de achtdelige reeks: The Duke and I. Tegelijkertijd wordt er al wel flink gehint op verhaallijnen die in de latere boeken pas voorbijkomen.

Article continues after the ad

Bridgerton seizoen 2?

Hoofdrolspeelster Nicola Coughlan is erg positief over de mogelijkheid van een tweede seizoen, meldt ze aan Variety. “We hopen allemaal enorm dat de serie wordt verlengd! Het was enorm leuk om Bridgerton te maken en de reacties zijn overweldigend. Totdat Netflix officieel iets bekendmaakt weten we helaas niets helemaal zeker… Als het tweede seizoen er komt, dan zal het waarschijnlijk net als het tweede boek om Anthony Bridgerton draaien. Dat lijkt me geweldig omdat Anthony zo’n ander mens is dan Daphne.”

Normaal gesproken start je geen tv-serie die is gebaseerd op een boekenserie van acht delen om er na één reeks mee te kappen. Als je kijkt naar de populariteit van de serie kán het eigenlijk niet anders of Netflix kondigt binnenkort een vervolg aan.