Downton Abbey

Het succes van de Downton Abbey-film smaakt naar meer! De makers van de populaire film over de adellijke familie Crawley gaan dít jaar nog aan het werk, maar vragen fans ook om geduld.

Tegen ET Online meldt producer Gareth Neame dat hij en Downton Abbey-bedenker Julian Fellowes erg graag een tweede film willen maken. "In de loop van dit jaar willen we het verhaal afhebben en kijken hoe alle acteurs in hun tijd zitten; het liefst zo snel mogelijk."

Neame zegt dat hij wil benadrukken dat er absoluut leven in een tweede Downton Abbey-film zit, maar dat het coronavirus de boel wel flink aan het vertragen is. "Het gaat nu wel een stuk langer duren dan we eigenlijk zouden willen. Er wordt aan gewerkt maar dat betekent niet dat fans de komende maanden veel zullen horen. Misschien zelfs in 2020 niet meer."

Article continues after the ad

Downton Abbey

Downton Abbey was het filmvervolg op de gelijknamige dramaserie, over het verval van de Britse adellijke klasse. De makers hebben altijd aangegeven dat een vervolg zou kunnen, mits de eerste film succesvol was. De film leverde vorig jaar een slordige 200 miljoen op, met een budget van minder dan 20 miljoen, dus dat zat wel goed.

De vertraging die nu optreedt is volgens Neame ook weer niet bijzonder groot, of beter gezegd: hij vindt het niet bijzonder erg. Wat hem betreft wordt een Downton Abbey-film geen jaarlijks fenomeen en kan er dus best wat tijd tussen verschillende delen zitten.