bohemian rhapsody freddie mercury rami malek queen

Queen-lid Brian May geeft aan dat er zeker nagedacht is over een vervolg op de populaire muziekfilm Bohemian Rhapsody. Toch is de gitarist niet overtuigd… Hij denkt in ieder geval dat het heel moeilijk zou worden.

Bohemian Rhapsody 2 werd niet uitgesloten

In een interview met Rolling Stone vertelt Queen-gitarist Brian May dat het idee voor een sequel van Bohemian Rhapsody niet meteen van tafel werd geveegd: "Denk maar niet dat we er niet over nagedacht hebben.” Bohemian Rhapsody eindigt met het grote Live Aid-concert, waar ook Queen optrad. Op dat moment wist Freddie Mercury al dat hij ziek was.

Toch lijkt een sequel er niet in te zitten...

Een Bohemian Rhapsody 2 zou eventueel kunnen vertellen over de laatste jaren van Mercury. En dat is natuurlijk geen vrolijk verhaal… Het lijkt in ieder geval logischer om te kiezen voor een andere invalshoek: "Er zijn nog miljoenen dingen gebeurd in onze carrière die we niet hebben kunnen laten zien omdat de film versimpeld moest worden om 'm te kunnen kijken.” Toch denkt May niet dat er een andere film in zit: “Ik denk dat we het ergens anders moeten zoeken. We hadden andere ideeën, maar een sequel zit er niet in.”

Article continues after the ad

Eerder was May nog een stuk positiever over een sequel voor Bohemian Rhapsody. Wat heet: de hele band leek het wel te zien zitten… Helaas is nu dus duidelijk dat het idee (in ieder geval voorlopig nog) niet van de grond komt.