‘k Heb het wel gezegd, heb het wel gezegd

De cast van Goede Tijden Slechte Tijden mengt vertrouwde gezichten met nieuw talent. En… af en toe maken publieksfavorieten een comeback! Kijk snel welke twee classic-GTST’ers binnenkort weer te zien zijn!

More content below the advertising

Op de Facebook-pagina van GTST onthulden Erik de Vogel (Ludo Sanders) en Caroline de Bruijn (Janine Elschot) een zéér interessant schilderij. Het portret toont twee klassieke personages, die we voor het laatst zagen in 1995!

Jawel! Mark de Moor (Tim Immers) keert terug, samen met zijn liefje Marieke Vollaards (Lidewij Mahler)! Het duo ruilde Meerdijk in 1995 in voor het zonnige Toscane, en komen 23 jaar later weer een kijkje nemen.

Traumatisch verleden

Nadat Tim Immers de serie verliet, presenteerde hij verschillende programma’s en acteerde hij in de soap Onderweg Naar Morgen. Hij nam een paar nummers op, maar had moeite om zijn GTST-populariteit en status als sekssymbool vast te houden. Immers verklaart: “Ik vond het ongelooflijk spannend om weer voor het eerst op de set te staan na al die jaren. Gelukkig was het als vanouds, en voelde het direct als een warm bad met nieuwe en bekende collega’s. Ik ben ontzettend blij dat ik weer deel uitmaak van de club.”

Marieke Vollaards keert terug als personage, maar wordt vertolkt door een andere actrice. Lidewij Mahler (Moordvrouw, De Maatschap) speelt Marks psychisch geplaagde vriendin (en zus van Janine!). Het duo vertrok uit Meerdijk vanwege Mariekes traumatische verleden.

Waarom Mark en Marieke precies terugkomen is nog niet bekend; het stel is in Italië alles verloren en proberen een nieuw bestaan op te bouwen. Mark is inmiddels kunstenaar en zal samenwerken met Ludo en Bing. Hoewel Mark en Marieke veel van elkaar houden, heeft Mark het soms zwaar met haar te verduren.

De details zien we vanaf 17 mei, als ze weer rondlopen in Meerdijk!

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.