Eddie Murphy heeft wat te vieren dit jaar. En daarom verschijnen twee van zijn beste films binnenkort opnieuw in de bios!

De laatste keer dat we moesten lachen om Eddie Murphy in een film rekenden we onze boodschappen nog af met guldens. Gelukkig heeft hij dankzij titels als 48 Hours, Beverly Hills Cop en natuurlijk Shrek zijn plek in de Comedy Hall of Fame dubbel en dwars verdiend. Maar zijn beste films zijn misschien wel Trading Places en Coming to America. En laten nu net deze comedyklassiekers dit jaar iets te vieren hebben!

 

Mantel

Zo viert Trading Places dit jaar zijn vijfendertigste verjaardag. In deze film van regisseur John Landis (The Blues Brothers) speelt Murpy een sympathieke oplichter die aan het hoofd komt te staan van een steenrijk familiebedrijf. Daarnaast is het dit jaar dertig geleden dat Coming to America verscheen. In deze komedie (eveneens van Landis) kruipt Murphy in de hermelijnen mantel van prins Akeem, een verwende Afrikaanse vorst die in New York op zoek gaat naar een bruid. Het langverwachte vervolg schijnt al in de maak te zijn, maar niets kan natuurlijk tippen aan het onweerstaanbare origineel!

 

Beide films zijn binnenkort te zien in verschillende Pathé-bioscopen. Coming to America is te zien op 24 en 26 november. Trading Places draait op 8 en 10 december.

Article continues after the ad