Maggie en Negan

 

The Walking Dead seizoen 11 start morgen: heel spannend, maar ook dubbel. Het is tof dat het verder gaat, maar het elfde seizoen is ook het laatste seizoen van de serie. We gaan ein-de-lijk zien wat Maggie, gespeeld door Lauren Cohan, gaat doen met haar wrokgevoelens naar Negan, gespeeld door Jeffrey Dean Morgan. We spraken de twee over hun bijzondere relatie en het aankomende einde van de serie.

Maggie en Negan zijn niet bepaald goede vrienden in de serie. Dat kan ook niet, aangezien Negan flink op de schedel van Maggie’s geliefde -en vader van haar kind- Glenn inhakte met zijn Lucille (de honkbalknuppel met prikkeldraad). In het elfde seizoen zien we meer van de twee, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Article continues after the ad

Batman vs Superman

Zelfs op de set als de twee niet in hun rol waren, had Lauren er moeite mee om Jeffrey te zien. Lauren: “Toen we net weer terug waren op de set, probeerde ik hem te ontlopen. Ik kon niet in zijn buurt zijn, ik kon het niet uitstaan als hij blij was. Het was ingewikkeld.” De twee zijn eigenlijk goede vrienden, die elkaar ontmoetten op de set van Batman vs Superman.

Jeffrey: “Ik gedraag me altijd als een idioot op de set, maar Lauren moet emotioneel gezien veel last dragen. Ik merkte dan ook dat ze afstand hield.” Het belooft vuurwerk te worden tussen de twee in seizoen 11. Jeffrey: Maggie en Negan zitten samen in een hartverscheurende situatie. Het is moeilijk om je ogen van ze af te houden: elk woord betekent iets, elke blik betekent iets. Het is geweldig om dat samen te kunnen doen.”

De boerderij van de Greenes

De twee starten het elfde seizoen in een donker metrostation, waarbij ze meteen dreigen te worden overlopen door Walkers. Heel wat anders dan Laurens favo TWD-setting, de Greene-boerderij: “Daar was het echt thuis zijn. We gedroegen ons echt als een familie. Het uitzicht was ook prachtig: het vee, de bomen, het gras... Het trok de serie naar het hier en nu.”

Lauren: “Zeker dat moment waarop Rick en Shane wegrijden in seizoen 2, dan zie je zo’n Walker door de weide lopen in de overblijfselen van een zakelijk kostuum. Dat maakte zoveel impact. Ik vergeet dat nooit meer, het voelt als de dag van gisteren.”

Een hartenbrekend einde

Tot slot deelden de twee hun gevoelens over het aanstaande einde. Jeffrey: “Het breekt mijn hart. Ik had nooit verwacht dat ik zo lang zou mogen blijven. Ik hou er niet van om aan het einde te denken. Nee, Lauren, ik ga niet huilen.” Lauren: “Het is fijn om er af en toe bij stil te staan hoe geweldig het is om hier te mogen zijn. Je wil als acteur een baan, je krijgt ‘m en je mag ook nog met mensen spelen die je heel leuk vindt. Ik wil niet dat de serie eindigt.”

Jeffrey voegt daaraan toe: “Het wordt nooit meer zoals het was en dat is raar en verdrietig. Tegelijkertijd willen we dat omarmen en ervan genieten, maar dat wordt f*cking moeilijk gemaakt door de huidige wereldstaat. We zijn dankbaar dat de serie zoveel die hard fans heeft, want hierdoor konden we het maken van de serie lang ervaren en dat kunnen weinig mensen zeggen.”

We spraken ook met Eleanor Matsuura (Yumiko) en Seth Gilliam (Gabriel) over de diversiteit in The Walking Dead en het karakter van de pastoor.

Het eerste deel van The Walking Dead seizoen 11 gaat op maandag 23 augustus van start op Disney+, met één aflevering per week. Het is ook te zien op televisie via Fox, elke maandag om 22:00 uur.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.