Er is al veel geschreven over de afnemende populariteit van RTL Late Night Met Twan Huys. De situatie laat Huys niet koud, maar hij wordt er niet onzeker door.

Twan Huys is vanavond te zien in het programma Van Der Vorst Ziet Sterren, waarin hij met Peter van der Vorst o.a. spreekt over de tegenvallende cijfers. Huys neemt elke ochtend de kranten door, en volgens hem is het ‘niet altijd prettig wakker worden als zijn naam er weer in staat’.

RTL Late Night zakt in

Twan huys gelooft echter in zijn eigen kunnen. Hoewel de uitspraken niet prettig zijn, wordt hij er niet onzeker door. Huys geeft toe dat dat 20 jaar geleden misschien anders zou zijn. ‘Ik ben al vrij lang journalist, en presenteer al vrij lang televisieprogramma’s. Ik weet wel wat ik kan; daar ben ik niet onzeker over. Anders zou ik RTL Late Night ook niet kunnen presenteren.'

Article continues after the ad

RTL Late Night kampt al sinds de overname door Twan Huys met kwakkelende kijkcijfers. Humberto Tan werd dit jaar van het programma afgehaald vanwege tegenvallende cijfers, maar deze waren stukken hoger dan ze momenteel zijn. Onlangs vertelde Tan tegen Johnny de Mol meer over deze vervelende periode in zijn carrière.

Twan Huys, die er verder ook niets aan kan doen, kan vanavond zijn zegje doen, op RTL4.