Hanin

The Voice of Holland-talent dreigt met haar familie Nederland uitgezet te worden. Gisteravond vertelde ze erover bij Op1. Daarnaast zong ze haar nieuwe single Alright.

De Syrische Hanin was een publieksfavoriet in The Voice of Holland. Coach Waylon noemde haar zelfs “misschien wel de stem van een generatie.” Dat de zangeres mogelijk het land uitgezet wordt kwam voor veel kijkers als een schok. Haar ouders vluchtten vanuit Syrië naar Venezuela, maar de situatie werd daar snel slechter. Toen Hanins broer hartklachten kreeg keerde familie voor medische zorg terug naar Syrië: toen men de familie daar wilde houden weken ze uit naar Nederland. Het verblijf in Venezuela betekent dat Hanin en haar familie mogelijk naar dat land teruggestuurd worden.

 

Petitie voor Hanin

De ouders van Hanin hebben wél een tijdelijke verblijfsvergunning voor Venezuela, maar Hanin en haar broertje schijnbaar niet. Hanin woont zelf op een soort studentenkamer terwijl haar ouders in een asielzoekerscentrum wonen. “Het is wachten, wachten, wachten, hopen, hopen, hopen… en geloven.”

Hanin blijft in de onzekere tijden wél bezig. Naast haar geweldige shows in The Voice of Holland stond ze met o.a. Maan op het 5 Mei Concert. Fans van de zangeres zijn een petitie begonnen om Hanin in Nederland te laten blijven: op dit moment is de petitie bijna 15.000 keer ondertekend.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Deze week was er nóg een The Voice of Holland-kandidaat in het nieuws. Winnaar Dani deelde het verschrikkelijke bericht dat zijn vriend Azad is overleden.

Article continues after the ad