Bruce Lee in Be Like Water

Vanavond zenden onze zuiderburen de documentaire Be Water uit. Wij vertellen je waarom je deze geweldige Bruce Lee-docu niet mag missen!

Onuitwisbare indruk

Fans van de Oosterse actiecinema zitten vanavond goed bij Canvas. Daar is namelijk Be Water te zien. Deze documentaire die vorig jaar uitkwam belicht het leven en werk van Bruce Lee. Deze legendarische actieheld had in slechts vier films de hoofdrol, maar dat was genoeg om een onuitwisbare indruk te maken op de wereld. En je hoeft maar de trailer van de docu te bekijken om te zien waarom!
 


Vechtsporter

Bruce Lee werd geboren in San Francisco, maar groeide op in Hong Kong. Hij keerde als volwassene terug naar Amerika om filmster te worden, maar in Hollywood zaten ze niet bepaald te wachten op een hoofdrolspeler met Aziatische roots. In Hong Kong zagen de studio’s het talent van de jonge vechtsporter gelukkig wel in…. En de rest is geschiedenis!

Article continues after the ad

Enter the Dragon

Zoals het hoort bij een goede docu, zit Be Water vol met bijzondere interviews, unieke archiefbeelden en natuurlijk heel veel fragmenten uit de actieklassiekers die van Bruce Lee een legende maakten. Ook wij zijn fan: wij namen zijn laatste kaskraker Enter the Dragon onlangs nog op in ons overzicht van de 25 beste actiefilms aller tijden!

Je ziet Be Water vanavond om 21.45 uur op Canvas.