tv monument special peter r de vries han peekel omroep max npo 1

Omroep Max zond zojuist een TV Monument Special over Peter R. de Vries uit. Het interview bleek achteraf het laatste te zijn dat de misdaadverslaggever gaf. En dat ontroert de kijkers enorm. 

Het laatste interview met Peter R. de Vries

Programmamaker Han Peekel sprak Peter R. de Vries eind juni voor opnames van een vierluik over 70 jaar televisie. Omroep Max besloot om het gedeelte met De Vries vanavond al uit te zenden. Logisch, het bleek achteraf namelijk een enorm bijzonder gesprek: het is het laatste interview dat De Vries gaf. De misdaadverslaggever overleed gisteren, nadat hij vorige week werd neergeschoten. 

'Een mooi gesprek met een mooi mens'

Heel Nederland leefde met De Vries en zijn familie mee, en reageerde verslagen op het nieuws. Ook vandaag kunnen de meeste mensen het nog steeds niet bevatten. Ze willen er eigenlijk niet aan dat dit interview met Peekel echt zijn laatste is geweest. Over één ding zijn alle kijkers het gelukkig eens: het was in ieder geval een geweldig mooi gesprek.

Article continues after the ad

 

In het vierluik 70 jaar televisie: Je Beste Vriend spreekt Peekel met prominente Nederlanders over het medium televisie. Uiteraard was De Vries de perfecte kandidaat. Hij drukte zijn stempel op de Nederlandse tv en zette het fenomeen misdaadverslaggever op de kaart.