Na het succes van Fifty Shades of Grey werd Hollywood er collectief aan herinnerd dat seks verkoopt. En dus krijgen we weer een hele hoop soft-erotische drama’s voorgeschoteld. Next in line? Tulip Fever!

Article continues after the ad

AMS Paint

De film speelt zich af in Amsterdam ten tijden van de Gouden Eeuw. Een jong weesmeisje wordt uitgehuwelijkt aan een rijke koopman om zo aan de armoede te ontsnappen. Wanneer haar man een schilder de opdracht geeft een portret van haar te maken, valt ze als een blok voor de charmante kunstenaar. 

Tulpenkoorts

De twee beginnen een affaire, maar de macht van de koopman reikt te ver en ze voelen zich allesbehalve veilig. Met z’n tweeën de wijde wereld intrekken is dus zo makkelijk nog niet. Ze besluiten ze te gaan handelen in tulpenbollen, met de hoop een tulpenbol te vinden die zoveel geld waard is, dat ze hun vrijheid kunnen afkopen.

Nokum

De film zou in eerste instantie al in 2016 verschijnen, maar werd uitgesteld naar eind augustus van dit jaar. Alicia Vikander en Dane DeHaan spelen schilder en koopmansvrouw. De Mokumers onder ons die hopen wat van hun stad te zien, komen van een koude kermis thuis trouwens. De film is namelijk volledig opgenomen in Engeland.