Donald Trump is helemaal klaar met de satirische NBC-show Saturday Night Live. Acteur Alec Baldwin, die Trump er al meerdere keren persifleerde, vreest nu voor zijn veiligheid na een nieuwe tweet van de president.

Article continues after the ad

We schetsen deze bizarre situatie even voor je: Trump tweette gisteren dat hij vindt dat SNL véél te ver gaat. “Waarom kunnen deze omroepen ongehinderd dit soort aanslagen op Republikeinen plegen?” De president vindt het zelfs “niet eerlijk” en “het zou onderzocht moeten worden”.
 

 

Baldwin is bang

Alec Baldwin interpreteert die tweet als een duidelijke oproep om tegen hem in actie te komen. “Ik vraag me af of een zittende president zijn volgers mag aansporen mij als een gevaar voor het volk te beschouwen”, reageert hij (óók op twitter). Baldwin vraagt zich af wat voor invloed dat heeft op de veiligheid van hem en zijn gezin.
 

 

Trump + SNL

Het is overigens niet de eerste keer dat Trump zich negatief uitlaat over SNL. Ook wel een beetje raar: het is tenslotte satire en hij was zelf in 2015 – toen ‘ie nog gewoon presidentskandidaat was -  nog de hoofdgast. Veel celebs uitten eerder al hun ongenoegen over de huidige president: zo noemde Mark Hamill ‘m zelfs nog erger dan Darth Vader.

Ook afgelopen zaterdag kroop Alec Baldwin weer in de huid van Trump. De sketch nam zijn beslissing om de noodtoestand uit te roepen op de hak: