De Amerikaanse acteur Nelsan Ellis, vooral bekend van zijn rol in True Blood, is op 39-jarige leeftijd overleden. Volgens Amerikaanse media stierf hij aan complicaties na hartfalen.

Article continues after the ad

Lafayette Reynolds

In de HBO-serie True Blood, die ook in Nederland was te zien, speelde hij Lafayette Reynolds. Ellis speelde van 2008 tot het einde van de serie in 2014 in 81 afleveringen. In een verklaring laat HBO weten bedroefd kennis te hebben genomen van zijn overlijden. De Amerikaanse betaalzender roemt de acteur en zegt dat hij door de vertolking van Lafayette Reynolds een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het succes van de serie.

Als je Nelsan Ellis niet van True Blood kende, dan misschien wel van een van zijn andere film- en tv-rollen. In The Butler speelde hij de rol van Martin Luther King en in Get On Up, de biopic over zanger James Brown, was hij te zien als Browns vriend Bobby Bird. Hij had ook rollen in The Help, The Stanford Prison Experiment en Gods Behaving Badly. In 2016 en 2017 speelde hij nog de rol van Shinwell Johnson in de Sherlock Holmes-serie Elementary.

Hieronder een van de laatste Instagram-posts van de acteur, die maar 39 jaar mocht worden.